Activiteiten

Nieuws

Trefpunt het luisterend oor

Vanaf donderdag 5 december is nieuw in Bibliotheek Hengelo het trefpunt het luisterend oor. Een trefpunt waar tijd en aandacht is om naar jouw...

15 november 2019

Let op: laatste kans winactie Metropool

Tijdens ons 100-jarig jubileum in september liep er een winactie in samenwerking met Metropool. In twee boeken zat een gouden boekenlegger verstopt, waar mee...

06 november 2019

Acties

 • Gratis activiteiten en ijs

  Voor onze leden hebben we de hele maand september heel veel gratis activiteiten. En op vertoon van je bibliotheekpas krijg je op 1 én 28 september een heerlijk Van der Poel ijsje!

  Bekijk het programma

 • Nog geen Bibliotheeklid?

  Word dat dan in september en draai aan ons prijzenrad! Altijd prijs: van een jaar gratis lenen tot een geweldige biebtas. Ook voor kinderen hebben we een leuk extraatje!

  Word nu lid

 • Win een jaarabonnement

  Vanaf 15 september zijn er twee gouden boekenleggers verstopt in Bibliotheek Hengelo Stad. De twee bezoekers die ze vinden, krijgen een jaar lang gratis concertbezoek bij Metropool!

 • Griezelig, grappig of bizar?

  In ons programmamagazine staat een leeg boek. Aan jou de uitdaging daar jouw droomboek van te maken. Lever hem in bij de Bibliotheek en hij krijgt een heel mooi plekje waar iedereen hem kan bewonderen!

Ambassadeurs van de Bibliotheek

 • “Lezen is de basis van alles. Met de Bibliotheek op school helpen we kinderen de wereld te begrijpen door verhalen.”

  Andre is leerkracht en leescoördinator op de Anninksschool in Hengelo.

  Bekijk de video

 • “De Bibliotheekpas is mijn beste investering.”

  Als wethouder heeft Bas van Wakeren veel met de Bibliotheek te maken. Maar ook in zijn vrije tijd is hij er regelmatig te vinden, vooral op de afdelingen geschiedenis, reizen en multimedia.

  Bekijk de video

 • “Tijdens mijn taalstage in de Bibliotheek heb ik Nederlands geleerd. Nu ben ik vrijwilliger.”

  Joudi komt uit Syrië en heeft tijdens haar taalstage razendsnel Nederlands geleerd.  

  Bekijk de video

 • “We lopen elke week met stapels boeken de deur uit.”

  Zowel Klara, als haar moeder Jacoba en dochters Bracha en Bente, zijn vaak in de Bibliotheek. Ze zijn allemaal van jongs af aan met lezen opgegroeid. 

  Bekijk de video

 • “Ik ben zo trots op onze Bibliotheek!”

  Voor Willy is de Bibliotheek een plek waar je informatie haalt en deelt, waar je inspiratie op doet en lekker kunt ontspannen met een kopje koffie en een tijdschrift. Als ZZP-er spreekt ze er ook regelmatig met mensen af.  

  Bekijk de video

Dit gebeurt er online:

Als Bibliotheek kunnen we niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Samen werken we aan dé plek voor ontwikkeling in Hengelo. Wil jij anderen op weg helpen? Zorgen dat iedereen zich welkom voelt? Jezelf ontwikkelen én dat bij anderen stimuleren? Dan is de ...
Deze zaterdag worden er weer afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd's verkocht voor een zacht prijsje. Kom gezellig langs!
zaterdag 16 november | 09.00-16.00 uur | Bibliotheek Hengelo, Beursstraat.
#boekverkoop #verkoop #boeken #bibliotheekhengelo #biebhengelo
Een leven lang leren. Dat is waar we voor staan. Dat doen we met onze collectie boeken en andere materialen. Maar ook steeds meer via onze programma’s voor zelfredzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en de Hengelose scholen. Graag breiden we dit nog ...

Jubileummagazine

Jubileumverhalen

Mede mogelijk gemaakt door: