Activiteiten

zo 1 sep

Expositie Quentin Blake

De hele maand september is de reizende expositie met het werk van Quentin Blake te vinden in Bibliotheek Hengelo Stad. Quentin Blake geeft in deze...

Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis, vrije inloop

zo 1 sep

Openingsdag feestmaand

Op 1 september opent Bibliotheek Hengelo de jubileummaand op gepaste wijze! Samen met onze vele partners is er een verrassend en divers programma...

12:00 tot 16:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis, vrije inloop

wo 4 sep

Mammacafé: zwanger & baby

Een baby voelt dat er van hem gehouden wordt. Door dat gevoel kan hij zich goed ontwikkelen. Door je baby liefdevol vast te houden, tegen hem te...

10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis, vrije inloop

Nieuws

Het schrijverscafé schrijft voor 100 jaar Bibliotheek Hengelo

Ter ere van het 100 jarig bestaan van Bibliotheek Hengelo heeft het schrijverscafé vier verhalen geschreven. Alle verhalen zijn geschreven vanuit een...

20 augustus 2019

Programma Bibliotheek Hasseler Es

Ook in de Bibliotheek Hasseler Es zijn er extra activiteiten rondom ons 100-jarig jubileum. We zetten ze hier even voor je op een rijtje!

19 augustus 2019

Acties

 • Gratis activiteiten en ijs

  Voor onze leden hebben we de hele maand september heel veel gratis activiteiten. En op vertoon van je bibliotheekpas krijg je op 1 én 28 september een heerlijk Van der Poel ijsje!

  Bekijk het programma

 • Nog geen Bibliotheeklid?

  Word dat dan in september en draai aan ons prijzenrad! Altijd prijs: van een jaar gratis lenen tot een geweldige biebtas. Ook voor kinderen hebben we een leuk extraatje!

  Word nu lid

 • Win een jaarabonnement

  Vanaf 15 september zijn er twee gouden boekenleggers verstopt in Bibliotheek Hengelo Stad. De twee bezoekers die ze vinden, krijgen een jaar lang gratis concertbezoek bij Metropool!

 • Griezelig, grappig of bizar?

  In ons programmamagazine staat een leeg boek. Aan jou de uitdaging daar jouw droomboek van te maken. Lever hem in bij de Bibliotheek en hij krijgt een heel mooi plekje waar iedereen hem kan bewonderen!

Ambassadeurs van de Bibliotheek

 • “Lezen is de basis van alles. Met de Bibliotheek op school helpen we kinderen de wereld te begrijpen door verhalen.”

  Andre is leerkracht en leescoördinator op de Anninksschool in Hengelo.

 • “De Bibliotheekpas is mijn beste investering.”

  Als wethouder heeft Bas van Wakeren veel met de Bibliotheek te maken. Maar ook in zijn vrije tijd is hij er regelmatig te vinden, vooral op de afdelingen geschiedenis, reizen en multimedia.

 • “Tijdens mijn taalstage in de Bibliotheek heb ik Nederlands geleerd. Nu ben ik vrijwilliger.”

  Joudi komt uit Syrië en heeft tijdens haar taalstage razendsnel Nederlands geleerd.  

 • “We lopen elke week met stapels boeken de deur uit.”

  Zowel Klara, als haar moeder Jacoba en dochters Bracha en Bente, zijn vaak in de Bibliotheek. Ze zijn allemaal van jongs af aan met lezen opgegroeid. 

 • “Ik ben zo trots op onze Bibliotheek!”

  Voor Willy is de Bibliotheek een plek waar je informatie haalt en deelt, waar je inspiratie op doet en lekker kunt ontspannen met een kopje koffie en een tijdschrift. Als ZZP-er spreekt ze er ook regelmatig met mensen af.  

Mede mogelijk gemaakt door:

Dit gebeurt er online:

Op 12 september start weer een nieuwe cursus van kunsthistorica Parels uit de Kunst: Vrouwelijke kunstenaars. Is het je wel eens opgevallen dat grote namen in de kunst overwegend die van mannen zijn? Waar zijn de vrouwen? Dat zij er ...