Mijn Bibliotheek

Laden...

Expositie Vers en Foto: Metaal

Herman Hollak

Voor de vijfde editie van de jaarlijkse expositie Vers en Foto kozen 25 Hengelose fotografen een gedicht of songtekst en maakten een compositie van beeld en tekst rond het thema Metaal.

Van half oktober tot eind november zijn de posters te zien in de Bibliotheek Hengelo Stad. Tot die tijd hingen ze op de etalageruiten van het voormalige V&D-pand in het centrum van Hengelo.

Vers en Foto is een initiatief van Hengelo Leest en maakt een mooie combinatie tussen twee kunstvormen: poëzie en fotografie. Het thema Metaal loopt alvast vooruit op de viering van 150 jaar Stork en de viering van 150 jaar High-Tech Twente in 2018.

Bijzonder

“Het is bijzonder om te zien hoe iedereen weer een unieke en prachtige invulling heeft gegeven aan het gekozen thema” zegt Hengelo Leest. “Voor de hand liggende keuzes met beelden van ‘Hengelo metaalstad’ worden afgewisseld met posters die verrassen met een ‘talige’ invalshoek. Met name de combinatie tussen beeld, vers en de daarbij vermelde motivatie van de fotograaf maken de verzameling de moeite waard om te bekijken en erbij stil te staan.”

Posters spoorloos

Niet alleen Hengelo Leest lijkt enthousiast over de posters. Onlangs nog verdwenen er zomaar drie posters van het voormalige V&D-pand. Een zinloze actie, zegt Hans Hoes van Hengelo Leest in de Tubantia. De drie posters worden opnieuw gedrukt, zodat iedereen ze weer kan bewonderen.