Mijn Bibliotheek

Laden...

Nationale Voorleeslunch

Op vrijdag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag in het hele land voor aan ouderen tijdens de Nationale Voorleeslunch. Ook in de Bibliotheek Hengelo is een Voorleeslunch waarvoor Hengelose senioren van harte zijn uitgenodigd.

Theathercoach Simone Roerink leest het Voorleeslunchverhaal voor, dit jaar geschreven door Vonne van der Meer. Stadsdichter Marijke Agterbosch leest een aantal van haar gedichten voor. Na het luisteren van de verhalen kunt u deelnemen aan een lekkere lunch.

Programma

Het ontvangst is vanaf 11.00 uur met een kop koffie. Het voorlezen start om 11.30 uur en aansluitend is er de lunch. Het luisteren naar de verhalen is gratis en vrij toegankelijk. Voor deelname aan de lunch vragen we een bijdrage van € 3,- (voor de lunch zijn 30 plekken beschikbaar, vol = vol). Aanmelden voor de lunch kan via de website of de Klantenservicebalie.

Nationale Voorleeslunch

Als kind werden de meeste ouderen voorgelezen. Maar ook op latere leeftijd kan het fijn zijn om naar een verhaal te luisteren. Het voorlezen van een bijzonder verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak de aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.