Mijn Bibliotheek

Laden...

Poëzieweek: Nederlands eerste Poetry Slam Kampioen Erik Jan Harmens treedt op

GEANNULEERD

Erik Jan Harmens is schrijver en dichter. Hij publiceerde meerdere dichtbundels en romans en won daarmee verschillende prijzen.

Na afloop van het optreden is er alle gelegenheid tot vragen stellen en kun je bovendien zijn werk aanschaffen en laten signeren. De boekverkoop wordt verzorgd door Boekhandel Broekhuis.

Over Erik Jan Harmens

In 2002 werd Harmens de eerste Nederlandse kampioen Poetry Slam en een jaar later lag zijn debuut In menigten in de winkel, dat in no time een cultstatus verwierf. In de jaren daarna volgden Underperformer en Gospels en psalmen en in 2007 verscheen zijn eerste roman: Kleine doorschijnende man. Hij schreef poëzierecensies voor Trouw, De Groene Amsterdammer en Het Parool en las zijn werk uitzonderlijk vaak voor, onder meer tijdens Poetry International, op Lowlands en in het Nuyorcan Poets Cafe in New York. Voor het VPRO-radioprogramma De Avonden interviewde Harmens wekelijks dichters, samen met Wim Brands.

Hallo muur

Na enkele zeer goed ontvangen dichtbundels en romans brak hij in 2015 door bij het grote publiek met de autobiografische roman Hallo muur. In Hallo muur praat een man tegen een muur over de jaren die achter hem liggen, waarin hij een burn-out kreeg, een echtscheiding doormaakte, een vader en een aantal beste vrienden zag overlijden én een geloofwaardig antwoord moest vinden op een alcoholverslaving. Het boek werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand. Begin dit jaar verscheen de roman Pauwl, waarin hij in de huid kruipt van een autistische dertiger. Reserveer hier deze romans in de Bibliotheek.

Poëzieweek 2018

De Poëzieweek vindt plaats van 25 januari t/m 31 januari 2018. Het thema van dit jaar is theater, onder het motto ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’. Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk Wat ons had kunnen zijn, dat je cadeau krijgt bij de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie.