Mijn Bibliotheek

Laden...

GEANNULEERD. Daphne Deckers over het moederschap

Vanwege familieomstandigheden gaat de lezing vanavond niet door. Nadere informatie volgt nog.
Tv-ster en schrijfster Daphne Deckers komt naar Bibliotheek Hengelo. Ze gaat met Ivan Borghstijn in gesprek over haar boek Sterrenstof dat gewijd is aan het moederschap. Boekhandel Broekhuis is aanwezig met een boekverkoop.

In Sterrenstof beschrijft Daphne Deckers openhartig hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleefd. Samen met haar man Richard Krajicek heeft ze twee kinderen: Emma (1998) en Alec (2000). Vanaf zwangerschap en geboorte tot puberteit en het lege nest: fases die elk een nieuw begin betekenen waarin de moeder en haar kinderen centraal staan. In een humoristische vogelvlucht analyseert Deckers de ups-and-downs van het moederschap: ‘Het is één grote werkstage,’ schrijft ze, ‘die iedere dag opnieuw begint.’

Essay met als thema Opnieuw beginnen

Daphne Deckers schreef Sterrenstof als het essay voor de Maand van de Spiritualiteit. Dit jaar staat deze in het teken van de kunst van het Opnieuw beginnen. Hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven? Daphne Deckers is enthousiast over het schrijven van het essay: ‘Ik vind het een eer om hiervoor gevraagd te worden en wist direct waarover ik het essay zou gaan schrijven: het moederschap. Wanneer je eraan begint, denk je dat jíj gaat opvoeden, maar uiteindelijk kom je tot de conclusie dat je kinderen net zo goed jou hebben opgevoed.’

Deckers over het moederschap: 'Het is één
grote werkstage, die iedere dag opnieuw begint'

Deckers Sterrenstof
Over Daphne Deckers

Daphne Deckers (1968) is schrijfster, presentatrice en één van de meest gelezen columnisten van Nederland. De afgelopen jaren presenteerde zij verschillende RTL4-programma’s en publiceerde een reeks succesvolle columnbundels, zoals DeckselsManlief en Deze is voor jou. Deckers schreef ook enkele opvoedboeken, waarvan De geboorte van een gezin werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Naast kinderboeken zoals Het vliegende schaap heeft Deckers ook comedyseries geschreven en toneelstukken vertaald. Deckers heeft inmiddels méér dan 1,3 miljoen boeken verkocht. In 2018 verschijnt haar nieuwste roman Dubbelzes.

Maand van de Spiritualiteit

De Maand van de Spiritualiteit, van 12 januari t/m 11 februari, wil aansluiten bij de groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving in de samenleving. Het essay Sterrenstof is voor €3,50 verkrijgbaar in de boekenwinkel en tijdens het bezoek van Daphne Deckers ook in de Bibliotheek. Boekhandel Broekhuis zorgt voor de verkoop. Tijdens de Maand kan er bovendien gestemd worden op het Beste Spirituele Boek 2018. Eind januari wordt de winnaar van deze publieksprijs bekend gemaakt in het televisieprogramma Jacobine op Zondag.