Mijn Bibliotheek

Laden...

Lezing The Silence after the Mortars

Een fotograaf op weg naar Aleppo in het noordwesten van Syrië. Na een lange periode van voorbereidingen was het zover voor Simone Gerard.

Wat heb je eigenlijk nodig om goed te kunnen fotograferen in een land dat in oorlog is? Hoe staat het met de veiligheid? Hoe pakken de inwoners de draad weer op in een stad die grotendeels verwoest is? Hoe is het met de kinderen? In deze lezing vertelt de fotograaf het verhaal achter de foto’s en het verhaal van de mensen in Aleppo.

Nu de publiciteit rond Aleppo steeds verder afneemt, wordt het stil. Maar Gerard wil het verhaal graag met u delen. Leven in een stad die verwoest is vergt wilskracht. Het is een verhaal over de moed en de veerkracht van mensen.

Tijdens de lezing is ook de reizende tentoonstelling Kind onder Vuur van Het Rode Kruis en het Humanity House in de Bibliotheek te zien.

Vrije gift mogelijk voor 2 kleinschalige projecten

Op de avond van de lezing staat er een bus in de bibliotheek. Het wordt zeer op prijs gesteld als je hierin een vrije gift deponeert. Met het ingezamelde geld worden twee kleinschalige projecten gesteund. Kleinschalig, omdat dit overzichtelijk is en het geld persoonlijk wordt overhandigd. Er blijft dus dus niets aan de ‘strijkstok’ hangen.

Medicijnen zijn dringend nodig voor vier kinderen met diabetes en een ernstige vorm van psoriasis. Zij hebben ook een ernstig verhoogd cholesterolgehalte. In dit project krijgen de kinderen les, er wordt met muziek en gesprekken gewerkt om hen de nare ervaringen van de afgelopen jaren te laten verwerken. Een deel van het geld zal daarnaast worden besteed aan de opleiding, voeding, kleding en reparatie van de woning van een jongen wiens vader werd doodgeschoten.

Over Simone Gerard

Simone Gerard werkt als allround freelance fotograaf en fotografeert in opdracht ook internationaal. Haar portfolio bevat onder andere bedrijfsreportages, glaskunst, schilderijen, interieurs en profielfoto’s.

Natuur- en landschapsfotografie draagt ze een warm hart toe. Binnen dat gebied is haar specialiteit macrofotografie. Dat is een stijl van fotograferen waarbij op heel korte afstand van mensen, dieren, planten of voorwerpen wordt gefotografeerd, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn. Gerard publiceerde bovendien een aantal boeken, exposeert en geeft lezingen en workshops over fotografie.