Mijn Bibliotheek

Laden...

Natuurherstel Lonnekermeer en Duurzaam wonen

Bij deze thema-avond van de Natuur en Milieuraad Hengelo (NMR) zijn er sprekers van Landschap Overijssel en Duurzaam (t)huis Twente.

Ronald Krabbenbos van Landschap Overijssel vertelt tijdens deze themabijeenkomst van NMR Hengelo over het Lonnekermeer. Dit natuurgebied is één van de negen natuurgebieden die Landschap Overijssel beheert die zo bijzonder zijn dat ze de Natura 2000 status hebben gekregen. Krabbenbos vertelt over de maatregelen die in 2018 genomen worden om het kwetsbare gebied te beschermen en weerbaarder te maken voor de toekomst.

Duurzaam (t)huis Twente

Als tweede spreker geeft Nathalie Thoonsen inzicht in de activiteiten en plannen van Duurzaam (t)huis Twente. Dit is een initiatief van de veertien Twentse gemeenten om de verduurzaming van particuliere woningen in Twente te stimuleren. De stichting helpt huiseigenaren bij hun woonvragen over duurzame aankopen, wooncomfort, onderhoud, verbouwing of energiebesparing.

NMR Hengelo

Natuur en Milieuraad Hengelo is een onafhankelijke stichting die de leefbaarheid van de woonomgeving bewaakt. Ze doen dit door het beleid van de gemeente Hengelo kritisch te volgen en te beïnvloeden. Daarnaast kijken ze mee naar de mogelijke verbeteringen op het gebied van natuur en milieu in en om Hengelo en Borne. NMR Hengelo organiseert regelmatig thema-avonden in de Bibliotheek Hengelo.

Wil je de avond bijwonen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar .
De koffie staat klaar en een vrije gift wordt op prijs gesteld.