Mijn Bibliotheek  

Laden...

Agenda

Lezing René ten Bos: Denker des Vaderlands

Lezing René ten Bos: Denker des Vaderlands

Tijdens de Maand van de Filosofie spreekt de Denker des Vaderlands in de Bibliotheek Hengelo over het thema van deze maand: Verbeelding aan de Macht. René ten Bos, geboren en getogen in Hengelo, staat erom bekend ingewikkelde materie toegankelijk te kunnen maken en de interactie met het publiek veelvuldig op te zoeken.

De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Hengelo en Pythia Filosofie. Boekhandel Broekhuis is aanwezig met een boekverkoop. Boeken kunnen in de pauze gesigneerd worden door René ten Bos.

René ten Bos

Ten Bos is hoogleraar Filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Denker des Vaderlands en veelgevraagd spreker. Hij schreef onder meer de monografie Water en Bureaucratie is een inktvis. Met dit laatste boek won hij de Socratesbeker, de prijs voor het beste filosofieboek die elk jaar tijdens de Maand van de Filosofie wordt uitgereikt.

Niet in een hokje te plaatsen

Ten Bos is een oorspronkelijk denker. Tegendraads en provocatief zet hij met een brede grijns gangbare ideeën opzij en biedt een breed en kritisch perspectief. Hij schuwt geen enkel onderwerp: zo analyseert hij net zo makkelijk de managementwereld als het dierenrijk, gendervraagstukken of onze omgang met de natuur. Bij het publiek is Ten Bos bekend door zijn vele publicaties bij Boom uitgevers Amsterdam. In 2017 verscheen bijvoorbeeld Dwalen in het antropoceen, waarin hij zich afvraagt of de mens een pest of een zegen is voor de aarde.

Interview in het NRC: 'Ik wil geen saaie kloot zijn'

Maand van de Filosofie

April is de Maand van de Filosofie. Door heel Nederland en België worden filosofische programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Er verschijnt bovendien een nieuw filosofisch essay, de Socratesbeker voor het beste filosofieboek wordt uitgereikt en de nieuwe Denker des Vaderlands wordt uitgeroepen. Het thema van 2018 is Verbeelding aan de Macht.

20180418 Artikel Rene ten Bos

Lees meer over René ten Bos en zijn liefde voor boeken door op bovenstaande afbeelding te klikken!