Mijn Bibliotheek

Laden...

Boekenweek: Koos van Zomeren over zijn magnum opus ‘Alle Vogels’

In de Boekenweek gaat Ivan Borghstijn in gesprek met Koos van Zomeren naar aanleiding van zijn nieuwste boek, Alle Vogels. Hét ultieme vogelboek waarin de vogel zowel op literaire als informatieve wijze bezongen wordt. Een werk voor liefhebbers van vogels en natuur, maar ook voor liefhebbers van literatuur!

Koos van Zomeren is op 14 maart vanaf 20.00 uur in de Bibliotheek Hengelo Stad. Boekhandel Broekhuis is aanwezig met een boekverkoop. Er is ook tijd om je boeken door Van Zomeren te laten signeren.

Koos van Zomeren

Koos van Zomeren was jarenlang werkzaam in de journalistiek. Daarnaast is hij auteur van meer dan vijftig boeken in verschillende genres: thrillers, romans, poëzie, columns, interviews en dagboeken. Alle vogels is een bundeling van bijna alles dat Koos van Zomeren over vogels geschreven heeft. Het zijn miniatuurtjes, columns, reportages, interviews, romanfragmenten en een enkel gedicht. Het boek is zeer positief ontvangen door pers én lezers.

Jan Wolkers Oeuvreprijs

Vorig jaar ontving Koos van Zomeren de allereerste Jan Wolkers Oeuvreprijs. In het juryrapport schreef de jury: “‘In zijn eentje heeft hij het Nederlandse natuurschrijven naar een nieuwe dimensie getild. Koos van Zomeren kijkt, verwondert, bewondert, maar betwijfelt ook. Kortom: hij onderzoekt de wereld om zich heen, de kern van een goede schrijver.”

Boekenweek 2018

Deze workshop vindt plaats tijdens de Boekenweek 2018. Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart plaatsvindt, is Natuur. Griet op de Beeck heeft het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten geschreven, Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay Natuurlijk.

Laatste briefje van 1000 gulden verzamelaarsveiling nl e1448449188347Wist je dat op het laatste biljet van 1.000 gulden
een gedicht van Koos van Zomeren stond?

Daar komt een vogel aan
met rafelige vleugels
diepe slagen zwart op wit.
Hij duikt en dartelt
laat zijn maffe kuifje zien
slijpt zijn stem en roept
zichzelf tot kievit uit.