Mijn Bibliotheek

Laden...

De Mini Maker Faire

Ontdek hoe een robot jouw emoties kan herkennen door met je te communiceren. Welke vormen kun je allemaal maken met constructiespeelgoed? Bouw je eigen game, of programmeer een robot!

Maak een stopmotion verhaal met je mobiele telefoon. Experimenteer met interactieve kunstwerken of maak je eigen knikkerbaan! Lijkt het je leuk om kennis te maken met deze uitvindingen, kunstwerken en wetenschap? Kom dan naar de Mini Maker Faire in Hengelo! Er zijn veel demonstraties en workshops. Je kunt niet alleen dingen bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken! Ontdek welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden.

ROC van Twente

Op 16 mei ben je tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom bij het ROC van Twente in de Gieterij. De Mini Maker Faire is alvast een voorproefje op het grote Maker Festival Twente, dat plaats vindt op 26 en 27 mei in Roombeek Cultuurpark in Enschede. Het thema dit jaar is ‘De Vrolijke Frankenstein’, dus saai wordt het in ieder geval niet!

Een indruk van het programma van de Mini Maker Faire Hengelo:

• ROC Procestechnologie: Chocolade Challenge
  • ROC Elektrotechniek: VR workshop
  • ROC Installatechniek; windmolencolapompje maken
  • Oyfo: tekening maken met tekenrobot of maak een object van kneedbare plastic.
  • LaQ: japans bouw / constructiespeelgoed
  • Shell: zoutwaterbootjes maken
  • Twickto: constructiespeelgoed
  • CoderDojo Enschede: kennismaking met scratch
  • Cozmo: het programmeren van robot Cozmo
  • Protopiper: ruimtelijk construeren met de Protopiper
  • mBot: het aansturen van een rijdende robot
  • Wow-lab: met lego een rivier bouwen
  • VandeVeen Consultancy: Rubic Cube en Arduino
  • Jan Lange: tekenrobot bouwen
  • Overkill: robot workshop / surgeon simulator
  • Willemijn Calis: stop motion verhaal
  • Henk Lammers: interactieve knikkerbaan
  • Milja Bouwlab: Programmeren met Lego.
  • en nog veel meer

Meer info zie je op: http://makerfestivaltwente.nl/mini-maker-festival-hengelo/