Mijn Bibliotheek

Laden...

Hugo Borst vertelt over zijn boeken 'Ma' en 'Ach moedertje'

Schrijver en tv-persoonlijkheid Hugo Borst komt naar Bibliotheek Hengelo. Hij vertelt over zijn boeken ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’ en geeft zijn mening over de zorg voor ouderen. Hugo Borst zet zich actief in, om problemen in de zorg onder de aandacht te brengen.

In 2015 verscheen zijn boek ‘Ma’ over zijn dementerende moeder. Daarin wordt beschreven hoe de ziekte het leven van de moeder van Hugo Borst beïnvloedt. Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. “Ma” is een ontroerend en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.

Brief

In 2016 schreef hij samen met Carin Gaemers een brief naar de toenmalige staatssecretaris Martin van Rijn over de ondermaatse ouderenzorg in Nederland. Deze brief werd in oktober 2016 gevolgd door een manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ met tien punten om de ouderenzorg te verbeteren. Sindsdien geeft hij in televisieprogramma’s ook vaak zijn mening over dit onderwerp.

Ach moedertje

In 2017 verscheen ‘Ach moedertje’, het vervolg op ‘Ma’. En gaat over het proces van achteruitgang bij ma Borst en de onzekerheid die dat met zich meebrengt. De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Hengelo in het kader van de Wereld Alzheimerdag