Mijn Bibliotheek

Laden...
Resultaten 1 - 10 van 111

Gepubliceerd op: woensdag 18 juli 2018

De winnaars van onze Boekvlog Competitie 2018 zijn bekend! We feliciteren Aday, Ruben en Kerem uit groep 7A van Basisschool de St. Plechelmus. Met hun vlog over Het boek zonder tekeningen wonnen ze een taart voor de hele klas!

Gepubliceerd op: zondag 01 juli 2018

Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Of geniet van een luisterboek! Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Gepubliceerd op: woensdag 13 juni 2018

Je hebt ongetwijfeld al veel gehoord over de nieuwe privacywet. Vanaf 25 mei is in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Daarmee worden jouw gegevens nog beter beschermd.

Gepubliceerd op: woensdag 30 mei 2018

Op het strand met een spannend boek, maar welk boek kies jij? Er is super veel inspiratie tijdens de Spannende Boeken Weken! Van 6 tot en met 24 juni staan thrillers bij ons in de spotlights.

Gepubliceerd op: donderdag 24 mei 2018

Ben je hoger opgeleid, 45 plus en op zoek naar werk? Dan kun je vanaf maandag bij ons de vereniging TalentPlus Twente vinden. De leden ondersteunen elkaar om actief en volgens een duidelijk plan te zoeken naar werk en vullen elkaar aan door de inzet van ieders kennis en kwaliteiten. De ondersteuning bestaat uit workshops, trainingen en lezingen over actuele onderwerpen.

Gepubliceerd op: woensdag 23 mei 2018

“Word jij blij van een inspirerende werkomgeving en wil jij mensen op weg helpen?”

De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Jij bent de gastvrouw/heer van de Bibliotheek en helpt bezoekers op weg in zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Heb je een brede algemene belangstelling, ben je klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jij zorgt ervoor dat de Bibliotheek een aantrekkelijke plaats is om informatie en ontmoeting te vinden. Daarvoor ondersteun je de vrijwillige gastvrouwen en -heren en werk je mee aan een aantrekkelijk programma. Je werkt volgens een rooster (soms ook in het weekend), en je bent regelmatig aanwezig bij activiteiten buiten deze roostertijden.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

Gepubliceerd op: maandag 07 mei 2018

Ook deze zomer organiseert Bibliotheek Hengelo weer Praatjes Maken voor kinderen met een taalachterstand. De kinderen komen van 13 t/m 29 augustus twee dagen in de week naar de Bibliotheek voor een online les logopedie. Daaromheen worden diverse leuke (taal)activiteiten georganiseerd voor de kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes.

Gepubliceerd op: woensdag 25 april 2018

Haunted Hengelo is een kunst- en technologie-expositie over smart city. ‘the watchers being watched’

Van woensdag 9 mei tot en met zaterdag 19 mei wordt op het Schouwburgplein en Stationsplein de kunst- en technologie-expositie ‘Haunted Hengelo’ gehouden.

Het publiek wordt in mei gedurende de 11 dagen rondom de schouwburg op meerdere verassende manieren geconfronteerd met kunstprojecten over digitale technologieën, sensors, slimme apparatuur en camera’s in de openbare ruimte. Publiek wordt bespioneerd, gevolgd, kan met apparaten praten, kan andere mensen bespioneren en wordt bewust gemaakt van andere ‘watchers’ zoals drones. Het project wordt in opdracht van de gemeente Hengelo georganiseerd door Rezone

Programma

Het programma komt mede tot stand door partners uit de stad Hengelo: Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo en HeARTgallery.

Bekijk het programma.