Mijn Bibliotheek

Laden...

BoekStartcoaches van de Bibliotheek geven voorleestips voor baby’s

Het voorlezen van je kind is leuk, gezellig en belangrijk voor de taalontwikkeling. Hoe vroeger je ermee begint, hoe beter. Om ouders te informeren over alle voordelen van voorlezen, zijn er vanaf nu inloopspreekuren op consultatiebureau ’t Berflo en in de Bibliotheek.

BoekStartcoaches van de Bibliotheek zijn aanwezig voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen en over hoe je het meest plezier heb in samen lezen. Ook hebben ze veel tips voor leuke boekjes.

BoekStart voor baby's

BoekStart voor Baby’s is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s. Ouders worden gestimuleerd om al vroeg te beginnen met voorlezen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat voorlezen een zeer positief effect heeft op de taalontwikkeling van een kind. Bovendien wordt de band tussen ouder en kind versterkt door samen boekjes te kijken, plaatjes te benoemen, versjes te leren, verhaaltjes te vertellen en ernaar te luisteren.

Gratis BoekStartpakket

Alle ouders in Hengelo krijgen via hun consultatiebureau een aantal maanden na de geboorte van hun kind een waardebon voor een gratis BoekStart-pakket. Dit is een koffertje met prentenboeken en informatie over voorlezen. Bovendien kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek. Daar kun je de leukste baby- en kinderboeken lenen in de speciale BoekStarthoek.

BoekStartspreekuren

Elke woensdag tussen 15.00 – 16.00 uur is er een vrij toegankelijk spreekuur in de Bibliotheek Hengelo Stad. Daarnaast zijn de BoekStartcoaches elke week een ochtend aanwezig bij consultatiebureau ’t Berflo. In 2017 zijn de spreekuren daar van 09.00 – 12.00 uur op 29 november, 8, 14 en 18 december.