Mijn Bibliotheek

Laden...

Nationale Voorleesdagen

Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari! Ze worden ingeluid met het feestelijke Nationale Voorleesontbijt waar bekende Nederlanders door het hele land voorlezen.

Voorlezen is leuk! Je maakt er herinneringen voor het leven mee. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dus gaat het tijdens de Voorleesdagen over het voorlezen van kinderen, die nog niet zelf kunnen lezen.

Teckentrup Ssst De tijger slaapt 400Prentenboek van het Jaar

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Tijdens de Voorleesdagen staat dit boek centraal.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg... Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Theatervoorstelling

Tot 3 februari genieten in totaal zo’n 500 Hengelose peuters in de Bibliotheek Hengelo van de theatervoorstelling Ssst! De tijger slaapt. Een spannend, speels verhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn, gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar.

Gaat jouw peuter dit jaar niet met het kinderdagverblijf naar de voorstelling in de Bibliotheek? Kom dan gezellig samen langs bij de open voorstelling van 31 januari!