Mijn Bibliotheek

Laden...

De Maand van de Spiritualiteit

Van 12 januari t/m 11 februari is het de Maand van de Spiritualiteit. Dit jaar staat deze in het teken van de kunst van het opnieuw beginnen. Hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven?

“In het leven en in de kunst moet men elke dag opnieuw beginnen,” zei Louis Couperus ooit. Maar lang niet iedereen gelooft in de kracht van een compleet nieuwe start. Zonde, want wie opnieuw begint vergeeft zichzelf voor zijn gemaakte fouten en creëert daarmee nieuwe kansen. Door te falen leer je en groei je.

Opnieuw beginnen gaat over jezelf herpakken, jezelf vernieuwen, de zaken compleet anders kunnen en durven benaderen. Een nieuwe start maken vergt moed, maar kan voor iedereen nuttig zijn. Nuttig voor onszelf, maar ook voor onze relaties met anderen. Loont het echt om altijd alles uit te praten, te herkauwen en te over-analyseren, of is het soms beter om simpelweg samen opnieuw te beginnen?

Essay over het moederschap

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit is dit jaar geschreven door Daphne Deckers. Deckers noemde het Sterrenstof: "Ik vind het een eer om hiervoor gevraagd te worden en wist direct waarover ik het essay zou gaan schrijven: het moederschap. Wanneer je eraan begint, denk je dat jíj gaat opvoeden, maar uiteindelijk kom je tot de conclusie dat je kinderen net zo goed jou hebben opgevoed." Jan Mulder, Arie Boomsma, Isa Hoes, Ben Tiggelaar en Rosita Steenbeek gingen Deckers voor.

Daphne Deckers komt naar Hengelo20180118 Daphne Deckers en Sterrenstof

Op 18 januari is Daphne Deckers in de Bibliotheek Hengelo. Ze gaat met Ivan Borghstijn in gesprek over Sterrenstof. Daarin beschrijft ze openhartig hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleefd. Samen met haar man Richard Krajicek heeft ze twee kinderen: Emma (1998) en Alec (2000). In een humoristische vogelvlucht analyseert Deckers de ups-and-downs van het moederschap: "Het is één grote werkstage," schrijft ze, "die iedere dag opnieuw begint."

Wil je erbij zijn op 18 januari? Koop dan hier je toegangskaarten.

Beste Spirituele Boek

Tijdens de Maand van de Spiritualiteit wordt de publieksprijs Beste Spirituele Boek 2018 uitgereikt. Een comité nomineert 6 titels en het publiek kan daarna stemmen vanaf 9 tot 26 januari. De winnaar wordt zondag 4 februari 2018 bekendgemaakt tijdens het televisieprogramma Jacobine op Zondag.

Te leen in de Bibliotheek

Over het thema Opnieuw beginnen zijn talloze boeken te leen in de Bibliotheek. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet. Klik op de link om het boek te reserveren.

Meer informatie over de Maand van de Spiritualiteit

Foto Daphne Deckers: Yvette Kulkens