Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuwe leesgroepen

Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Na de zomervakantie gaan er weer drie nieuwe leesgroepen van start.

Landelijk zijn leesclubs in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over boeken te praten en het aantal leesclubs neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesclub meer aan lezen toe komt en een gesprek erover veel meerwaarde heeft.

Nederlandse literatuur, geschiedenis en biografieën

In september en oktober starten drie nieuwe leesgroepen. Wil je graag meer informatie? Kom dan naar één van deze vrijblijvende informatiebijeenkomsten!

Senia

De leesgroepen zijn een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar.

Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.