Mijn Bibliotheek

Laden...

Festival van het Leren

In september wordt in heel Nederland het Festival van het Leren gevierd. Ook in de Bibliotheek Hengelo wordt een groot aantal gratis workshops georganiseerd. Doe je mee?

Met de workshops laten we je kennis laten maken met de diversiteit aan opleidingen, educatie en zelfontwikkelingsmogelijkheden die beschikbaar zijn. Festival van het Leren is een wereldwijd jaarlijks initiatief van UNESCO en stimuleert volwassenen hun talenten te benutten en zich verder te blijven ontwikkelen. De opening van het festival vindt dit jaar in Hengelo plaats, op 6 september bij het ROC van Twente in Hengelo.

Programma in de Bibliotheek

11 september: Informatiemiddag cursus Praten over poëzie
12 september: Workshop Dagelijks gebruik van de computer
12 september: Workshop E-books
13 september: Workshop E-books
20 september: Workshop Opruimen doe je zo!
20 september: Interactieve workshop Bewust Leven
20 september: Startbijeenkomst leesgroep Nederlands
21 september: Reizen met het openbaar vervoer en OV-chipkaart
26 september: Workshop Interactief voorlezen
26 september: Proefles Italiaans voor beginners

Klik op de links voor meer informatie. Alle Festival van het Leren activiteiten zijn gratis toegankelijk. Je moet je wel even een plekje reserveren.

Programma voor heel Twente

Niet alleen in de Bibliotheek Hengelo zijn gratis activiteiten. Om een breed programma samen te stellen voor heel Twente werken we samen met een groot aantal organisaties. Zo doen o.a. het ROC van Twente, de Volksuniversiteit Hengelo, de gemeentes Almelo, Enschede en Hengelo, het Werkplein Twente, Stichting Lezen & Schrijven en de Bibliotheken Almelo en Enschede mee. Het volledige programma is hier te vinden.

Leren kan ook vanuit huis!

Wist je dat het steeds makkelijker is om vanuit huis opleidingen of cursussen te volgen? Of dat nu is om je algemene kennis te vergroten, je jezelf wilt bijspijkeren voor je werk of dat het om een hobby gaat. We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij:

• Online BibliotheekAls lid van de Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Zo steek je altijd wat op. De cursussen volg je in je eigen tijd en tempo in een online omgeving.
  • Opfriscursus verkeersregelsVeertig procent van de verkeersregels is in de afgelopen vijftien jaar veranderd. Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de verkeersregels bij te houden. Test snel en eenvoudig of uw kennis up-to-date is. Veel succes!
  • Leren.nlHier vind je 60 gratis online cursussen en andere kennisbronnen over allerlei onderwerpen.
  • Open UniversiteitOm kennis te maken met de studiemogelijkheden van de Open Universiteit, hebben ze gratis cursussen in uiteenlopende vakgebieden beschikbaar.
  • Positief Opvoeden van LOES TwenteDeze cursus is leuk en gebruiksvriendelijk. De opvoedtips zijn vooral geschikt voor ouders van peuters, kleuters en basisschoolkinderen.