Mijn Bibliotheek

Laden...

Nederland leest, Hengelo bakt, wat je eet ben je zelf en wij willen je recept!

Tijdens Nederland Leest 2018 pakken we in Bibliotheek Hengelo flink uit. Van 1 t/m 30 november is het jaarlijkse evenement Nederland Leest. Het thema van 2018 is voeding.

Waarom Nederland Leest over eten? Omdat wij zijn wat we eten.

Bibliotheek Hengelo organiseert de informatiemarkt ‘Wat je eet ben je zelf’ over voeding. Ook verzamelen en verspreiden we leuke recepten met een persoonlijk verhaal en houden de bakwedstrijd ‘Heel Hengelo Bakt!’ Doe je mee?

Meld je aan voor de informatiemarkt ‘Wat je eet ben je zelf’

We zijn op zoek naar organisaties die iets doen met voeding, denk aan; koken, cultuur & lifestyle, gezondheid, voedingstechniek en milieu. Kom op 3 november tijdens de ‘wat je eet ben je zelf informatiemarkt’ iets vertellen, laten zien of zelfs laten proeven! We hebben ruimte voor 25 stands met maximaal twee personen. Aanmelden kan tot 7 oktober bij Jansje Hofman via . Geef in je aanmelding kort aan om wat voor een organisatie het gaat en laat je contactgegevens achter.

• +/- 1 m2 per organisatie
  • Eigen aankleding meenemen voor de stand
  • de organisatie moet te maken hebben met voeding, dit is mogelijk in de thema’s: koken, cultuur & lifestyle, gezondheid, voedingstechniek, milieu.
  • Aanmelden kan tot maandag 1 oktober
  • Bibliotheek Hengelo neemt begin oktober contact op met alle aangemelde organisaties
  • De informatiemarkt vindt plaats op 3 november (10.00 - 15.00 uur)
  • Voor lunch wordt gezorgd

Jouw recept met een persoonlijk verhaal?

Heb jij een leuk, favoriet, geërfd, mooi, lekker of ander recept? Het mag alles zijn: zoet, hartig, hoofdgerecht, een toetje, ontbijt - zo gek of gewoon als je het kunt bedenken. En vind je het leuk jouw recept te delen met de bezoekers van Bibliotheek Hengelo? Lever dan jouw recept voor 7 oktober in, inclusief de uitleg waarom dit recept zo bijzonder (lekker) is en/of hoe je er aan gekomen bent.

Recepten inleveren doe je bij Diane Wevers via . Naast de korte omschrijving, moet het recept voorzien zijn van de volgende gegevens:

• Titel recept
  • Voor hoeveel personen
  • Ingrediëntenlijst
  • Kook-/baktijd
  • Naam (indien gewenst alleen voornaam)
  • Korte bereidingswijze
  • Indien mogelijk een foto

En vergeet niet je eigen contactgegevens achter te laten!

Doe mee aan Heel Hengelo Bakt!

Op 24 november is de bakwedstrijd Heel Hengelo Bakt! in de Bibliotheek. Het thema is Zoete boeken in de Bibliotheek. We dagen je uit de lekkerste en mooiste zoete taart te bakken van Hengelo. Alle Hengeloërs kunnen deelnemen. De taart maak je vooraf thuis. Er zijn twee categorieën: één voor de leeftijd van 12 tot 17 jaar en één volwassenencategorie voor 18 jaar en ouder. Opgeven doe je voor 15 november bij Jansje Hofman via . Vermeld bij het opgeven je naam, de naam van je taart, je leeftijd en de ingrediënten die in je taart zitten. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Jury

De jury bestaat uit: Annemarie Pronk (winnaar van Heel Holland Bakt 2016), Anja Annink (onze eigen taartenexpert) en een geheime expert. Zij proeven ’s ochtends de taarten en beoordelen op smaak en kwaliteit. Er zijn drie prijzen te winnen die worden uitgereikt door bibliotheekdirecteur Rene Siteur: de jury-jeugdprijs, de jury-volwassenenprijs en de publieksprijs.

Het publiek bepaalt wie de mooiste taart heeft gemaakt en de publieksprijs verdient, dat oordeel zal om praktische redenen alleen gaan over het uiterlijk van de taart.

Demonstratie Annemarie Pronk

Annemarie Pronk (winnaar van Heel Holland Bakt 2016) geeft tijdens de finale een demonstratie, vertelt over haar deelname aan Heel Holland Bakt en er is ruimte om te signeren.