IMG 6060Bibliotheek Hengelo wil een podium zijn voor lokaal talent en stelt daarom ruimte beschikbaar aan mensen die hun kunstwerken willen exposeren. Dit kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s. Op de begane grond van Bibliotheek Hengelo Stad is hiervoor een expositieruimte ingericht.

In onze expositieruimte met een grote wand à 5 meter breed en drie dubbelzijdige panelen à 1.20 breed willen we diverse beeldende disciplines, presentaties en verzamelingen laten afwisselen. We streven er naar om regelmatig aan te sluiten op de actualiteit en bij lokale en regionale evenementen. Hiermee verwachten we aantrekkelijke en relevante exposities te verzorgen voor onze bezoekers.

Vitrine expositie

De Bibliotheek biedt ook een podium aan al jouw andere creaties of verzamelingen. Onder het mom ‘laat zien wat je hebt’ nodigen wij je uit om een groot publiek kennis te laten maken met je werk, bijzondere verzameling of hobby. Daarvoor zijn vitrines beschikbaar waar je gratis gebruik van kunt maken.

Expositie aanvragen

Dus ben jij een verzamelaar of kunstenaar die wil exposeren en wil je jouw werk graag toegankelijk maken voor een breed publiek? Met meer dan duizend bezoekers per dag kun je je ervan verzekeren dat jouw werk veel aandacht krijgt. We kijken graag met je naar de mogelijkheden!

IMG 6034

Expositie ruimte aanvragen
Heb je belangstelling om te exposeren in onze grote expositie ruimte, stuur dan een mail met een omschrijving en een aantal foto’s van je werk naar Ingrid van Leeuwen. Wij beoordelen dan de geschiktheid van het werk en nemen contact met je op. Door de vele aanvragen en de vooruitlopende planning kan het zijn dat er pas mogelijkheden zijn op langere termijn.

Vitrine expositie ruimte aanvragen
Voor meer informatie over exposeren in vitrines, zoals voorwaarden, afmetingen en het aantal vitrines kun je contact opnemen met Jansje Hofman.