Mijn Bibliotheek  

Laden...

boekstart wit lang 160BoekStart voor Baby's is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby's. De uitvoering is een samenwerking tussen de Bibliotheek, de Gemeente, GGD Twente en consultatiebureaus. Ouders worden gestimuleerd om al vroeg te beginnen met voorlezen. Want voorlezen is goed voor baby's, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Veel mensen denken dat baby's nog te jong zijn om voor te lezen, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit juist een zeer gunstig effect te hebben op de taalontwikkeling van het kind. Samen boekjes kijken, plaatjes benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Het BoekStartpakket

Alle ouders van baby's krijgen na 4 of 7 maanden op het consultatiebureau een waardebon voor een gratis BoekStart-pakket. Dit pakket is een koffertje met prentenboeken en informatie over voorlezen. Baby's worden gratis lid van de bibliotheek.

BoekStart in de Bibliotheek

Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek vindt u prentenboeken voor baby's van 0 tot 2 jaar. Een mooie collectie boeken om te lenen, zodat u kunt voorlezen met de nodige afwisseling. Ook kunt u hier terecht voor advies en tips over het voorlezen aan baby's en worden er regelmatig informatieve bijeenkomsten voor ouder en kind georganiseerd. De website van BoekStart biedt ook een mooie lijst met boekentips speciaal voor deze jongste lezers én hun ouders!

BoekStartcoach

Wilt u meer weten over het voorlezen van uw kind? Kom dan naar het wekelijkse spreekuur, waar onze BoekStartcoaches al uw vragen kunnen beantwoorden. Uiteraard geven ze ook tips over de leukste boeken! De BoekStartcoaches zijn elke week een ochtend aanwezig op het consultatiebureau 't Berflo. En bovendien kunt u ze iedere woensdag van 15.00-16.00 uur vinden op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Hengelo Stad.

Initiatief van OCW

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek als onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. BoekStart voor Baby's is nu in vrijwel in alle openbare bibliotheken gerealiseerd en sinds de start zijn ruim 50.000 baby's lid geworden.

Meer weten?

Kijk dan op www.boekstart.nl