Activiteiten

programma smDe Bibliotheek organiseert met regelmaat activiteiten, zoals lezingen, debatten, cursussen, inloopspreekuren, ontmoetcafés en studiekringen.

Soms is de Bibliotheek de initiatiefnemer en soms biedt de Bibliotheek alleen een plek voor de activiteit. De openbaar toegankelijke activiteiten zijn vrijwel altijd te vinden in onze agenda.

De wekelijks terugkerende activiteiten, zoals het mammacafé, het taalpunt, de brievenhulp, staan niet in de agenda, maar vind je op onze pagina met spreekuren en themacafés.

Online kaartverkoop

Voor veel activiteiten is het nodig om een kaartje te kopen. Dat kan online of in de Bibliotheek Hengelo Stad. Meestal krijg je korting als je lid bent.
Jouw aangeschafte kaarten zijn terug te vinden in de Mijn Bibliotheek-omgeving onder ‘Mijn kaarten’. E-tickets hoef je niet te printen, wij kunnen ze ook op je telefoon scannen.

Contact

Bibliotheek Hengelo Stad
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo (Ov.)
Tel: 074 - 245 25 65
Openingstijden

Bibliotheek Hengelo Hasseler Es
Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo (Ov.)
Tel: 074 - 245 25 65
Openingstijden

Vragen of opmerkingen?
U kunt ons per mail en telefoon bereiken. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 074 - 245 25 65 (tijdens openingstijden).In te vullen bij een collectievraag:

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met ons privacystatement.

(Velden met een * zijn verplicht)

Apps van de Bibliotheek

App voor reserveren en verlengen: Bibliotheek Wiseappicon

Met de app 'Bibliotheek Wise' heb je altijd en overal toegang tot de Bibliotheek. Met de app regel je alle belangrijke bibliotheekzaken gemakkelijk op jouw smartphone of tablet.

 • Wat heb ik thuis? Bekijk welke materialen je thuis hebt en wanneer je ze moet inleveren.
 • Verlengen: Verleng eenvoudig de materialen die je thuis hebt.
 • Verlengen voor jouw kinderen/partner: Ook de materialen van jouw partner of kinderen kunt je verlengen. Daarvoor moet je wel gemachtigd zijn. Dit is snel geregeld. Hoe dat werkt, lees je hier.
 • Zoeken in de catalogus: Doorzoek onze volledige collectie.
 • Reserveren en aanvragen: Heb je een titel gevonden, dan kun je deze direct reserveren of aanvragen uit een andere bibliotheek.
 • Aanwinsten en leesadvies: Bekijk onze aanwinsten en laat je op ideeën brengen met persoonlijk lees- en luisteradviezen en beoordelingen van andere bibliotheekgebruikers.
 • Inbox en berichten: Ontvang de laatste bibliotheekberichten in jouw eigen inbox en krijg onder andere meldingen over reserveringen die klaarliggen of materialen die je weer moet inleveren.

Beschikbaar voor iOS (via iTunes App Store) en Android (via Google play).

 

App voor e-books lezen van de Bibliotheek: De Bibliotheekapp 2

De leesapp van de Bibliotheek is onmisbaar. Hiermee kun je namelijk jouw geleende e-books lezen op jouw tablet of mobiele telefoon. Wil je meer weten over e-books lenen? Kijk dan hier

Beschikbaar voor iOS (via iTunes App Store) en Android (via Google play).

 

App voor luisterboeken: LuisterBiebluisterbieb

Met de gratis LuisterBieb-app kun je genieten van luisterboeken, waar en wanneer je maar wilt. Wegdromen bij een goed boek, luisteren voor de lijst of jouw kennis bijspijkeren met een luistercollege.

Meer weten over de LuisterBieb? Kijk op onlinebibliotheek.nl

Beschikbaar voor iOS (via iTunes App Store) en Android (via Google play).

E-books

 DSC4521 smHeb je al kennis gemaakt met de e-books van de Bibliotheek?

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je ook e-books lenen:

 • Keuze uit duizenden titels
 • Maximaal 10 titels tegelijk
 • Uitleentermijn: 3 weken
 • Onbeperkt verlengen

Je leent e-books op de landelijke website: Online Bibliotheek. Daarvoor maak je eenmalig een account aan met je pasnummer (beginnende met 54 of 254) en je wachtwoord. Na het inloggen registreer je jouw e-mailadres en kun je direct beginnen met lenen.

Er zijn handige instructiefilmpjes die je helpen bij het aanmaken van een account en het lenen en lezen van een e-book.

Wil je lezen op een e-reader? Klik hier

Wil je lezen op je tablet of smartphone? Klik hier

Meer hulp nodig?

Het kan best ingewikkeld zijn om te beginnen met e-books. Kom je er niet uit? Je kunt met al je vragen terecht bij onze medewerkers of volg een workshop e-books of één van de vele computercursussen.

Subcategorieën