Resultaten 1 - 10 van 142

Gepubliceerd op: donderdag 14 maart 2019

De Bibliotheek helpt je te groeien door het delen van informatie, kennis en ervaring, zodat je actief kunt deelnemen aan de maatschappij. Bibliotheek Hengelo heeft een werkgebied van 80.000 inwoners. Jaarlijks stappen er bijna een half miljoen bezoekers de Bibliotheek binnen om gebruik te maken van het gebouw, de activiteiten en de collectie. 35% van Hengelo heeft een lidmaatschap.

Gepubliceerd op: dinsdag 05 maart 2019

Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Zij brengen hun stem uit op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doe ook mee aan de leukste boekenverkiezing waar kinderen de baas zijn!

Gepubliceerd op: maandag 25 februari 2019

Sinds november werken nieuwkomers en Nederlanders uit Twente samen aan de productie van 24 mini-documentaires, met levensverhalen van mensen uit alle windstreken. Ze krijgen hiervoor een cursus en worden begeleid door professionele filmmakers. De eerste serie van deze Minikronieken is nu klaar en gaat op 10 maart in première tijdens een gala in het theater van Kulturhus Borne.

Gepubliceerd op: dinsdag 12 februari 2019

Stolpersteine zijn een van de vele manieren om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog niet te vergeten. Stolpersteine, of struikelstenen zijn kleine vierkante messing plaatjes die tussen de straatstenen liggen.

Gepubliceerd op: woensdag 06 februari 2019

Op zaterdag 30 maart organiseren wij een uniek evenement in Bibliotheek Hengelo; de ‘Human Library’. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte een-op-een gesprekjes met bezoekers. Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Zo kun je een gesprek aangaan met ‘boeken’ zoals ‘transgender’, ‘moslim’ en ‘gehandicapt’.

Gepubliceerd op: woensdag 06 februari 2019

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw.