Resultaten 1 - 10 van 210

Bibliotheek Hengelo zoekt een enthousiaste opruimhulp van 15 of 16 jaar. Je helpt bij het verwerken van alle ingeleverde boeken, in Bibliotheek Hengelo Stad. 

In de september-editie van Hengeloos Peil gaat het over de politieke afwikkeling van de kwestie Beernink. Daarnaast is horecaondernemer Frank Hendriks te gast: hij verkocht zijn aandelen in De Verééniging en gaat aan de slag met een heel andere doelgroep. Tenslotte komt Armonia-voorzitter Manon Jonquière vertellen over de winst van de Hengelose Maestro: 60 kinderen krijgen dit schooljaar kostenloos muziekles. 

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje.

Op zaterdag 23 september organiseert cultureel Hengelo de eerste editie van het gratis te bezoeken 'Hart van Zuid Festival' op het terrein van creatieve broedplaats Oogst. Met het festival willen de culturele kernvoorzieningen van Hengelo niet alleen het Hart van Zuid sneller laten kloppen, maar ook het vuur aanwakkeren bij mensen om zich samen met mede-Hengeloërs door kunst en cultuur te laten inspireren. Cultuur is wat het leven kleur geeft. Het festival is bedoeld voor jong en oud met een breed programma dat richt zich op creatief verbinden en ontmoeten. Iedereen is welkom van 14.00 tot 23.00 uur!

Het was een superspannende ochtend in de Bibliotheek! De laatste opdrachten werden uitgevoerd en de kinderen hebben enorm hun best gedaan om Meester Speurboek te bevrijden... Maar is het gelukt?

De afgelopen weken hebben verschillende scholen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente deelgenomen aan de Boekvlogcompetitie 2022-2023. Uit elke klas is er een winnaar uitgeroepen. Zij strijden tegen elkaar en maken kans op een enorme taart voor de hele klas! De jury heeft besloten, de winnaars zijn bekend...