Resultaten 1 - 10 van 132

Eén van de belangrijkste social media die gebruikt kunnen worden bij het zoeken naar werk is het zakelijke platform LinkedIn. Voor wie meer wil weten, organiseert de Bibliotheek in oktober een aantal gratis online bijeenkomsten.

Geen honger, geen armoede, goed onderwijs en nog veel meer. Mooie doelen die heel vanzelfsprekend lijken, maar niet altijd vanzelfsprekend zijn. Zelfs niet in een land als Nederland. Gemeente Hengelo onderschrijft net als vele andere gemeenten de Global Goals. Dat zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen met als doel om armoede, ongelijkheid en klimaatverandering aan te pakken. De Global Goals zijn door de Verenigde Naties vastgesteld. We ondersteunen deze doelen van harte in onze gemeente.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt.

Op sommige plekken moet je een coronatoegangsbewijs laten zien. Bijvoorbeeld in restaurants en cafés en bij sportwedstrijden. Het coronatoegangsbewijs zet je zelf op je mobiele telefoon. De Bibliotheek kan je daarbij helpen.

Team 'Ultrakoekie' is de winnaar geworden van Vakantielezen 2021 van de Bibliotheek Hengelo. Donderdag 16 september ontvingen zij hun prijs.

Als jongere krijg je vaak te horen dat je meer moet lezen. Maar wat willen jongeren nu écht lezen als ze tussen de 15 en 18 jaar zijn? Dat kunnen ze goed zelf beslissen. Daarom bepalen jongeren dit jaar hoe hun Boekenweek eruit ziet: een Boekenweek van Jongeren!

Op dinsdag 14 september was er weer een persconferentie over het coronavirus. Bijna 13 miljoen mensen hebben een prik gekregen tegen het virus. Door de prikken neemt het aantal besmettingen met corona af. Daarom zijn minder strenge regels nodig. En mag er weer meer vanaf zaterdag 25 september.

Wie wordt de opvolger van stadsdichter Hettie Franken? In april zat haar tweejaarlijkse termijn erop. Omdat de Kunst- en cultuurnota 2021-2024 van de gemeente nog in behandeling is, liep de verkiezing vertraging op, maar nu is het dan zover. Kandidaten kunnen zich van 13 september t/m 10 oktober aanmelden. Op 5 november maakt de jury de winnaar bekend.

Vanaf 1 september kun je weer terecht op het Ontwikkelplein voor praktische hulp en informatie. Medewerkers van diverse instanties zijn beschikbaar voor hulp op het gebied van taal, digitale vaardigheden, werk, studie, opvoeding, gezondheid, financiën en juridische zaken.