Resultaten 1 - 10 van 88

Lezen, koesteren, vieren, schrijven, beleven we samen

We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. De Poëzieweek 2021 start op donderdag 28 januari! De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi reageerden enthousiast om samen voor de Poëzieweek 2021 het Poëziegeschenk te schrijven!

We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.

De Poëzieweek

Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in het zonnetje gezet. Het initiatief begon als Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere organisaties zorgde ervoor dat deze dag in zowel Vlaanderen als Nederland invulling kreeg. Door het grote succes van de Gedichtendag werd in 2013 beslist om deze dag om te zetten naar de Poëzieweek. Hierbij aansluitend werd de Gedichtendagbundel omgedoopt tot het Poëziegeschenk.

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Ben je er klaar voor? De goede voornemens voor 2021. Behalve dat we hopen allemaal zo snel mogelijk het ‘normale’ leven weer op te kunnen pakken zijn er elk jaar ook de goede voornemens. En daar willen we een handje bij helpen. We weten allemaal wel iets over de plastic soep, energie neutraal leven, geen of minder vlees en zuivel, maar hoe kun je daaraan meedoen en welke impact heeft dat eigenlijk?

Vanaf 8 januari 2021 starten er veel nieuwe onlineactiviteiten die geheel in het teken staan van netweken, solliciteren, jezelf presenteren en het vinden van jouw droombaan!

Tetem organiseert in de kerstvakantie superleuke online workshops voor kinderen van 6 - 12 jaar! Van maandag t/m donderdag kun je met een labcoach van het KidsLab online aan de slag met bouw- en maakworkshops.

Bibliotheek Hengelo Stad is momenteel beperkt geopend voor het afhalen van reserveringen en terugbrengen van geleende materialen. Bibliotheek Hasseler Es is gesloten. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen.

Ons land is weer in een lockdown terechtgekomen. Gelukkig mag de Bibliotheek openblijven voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van geleende materialen. Ook online is er nog van alles te doen! We zetten hier alle tips voor thuis voor je op een rijtje.

Vanaf dinsdag 15 december kunnen er in de Bibliotheek Hengelo Stad alleen nog reserveringen opgehaald worden en boeken terug worden gebracht. Er gelden aangepaste openingstijden. Bibliotheek Hasseler Es is gesloten t/m 9 februari.

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking tijdens jouw bezoek aan de Bibliotheek.