Resultaten 1 - 10 van 178

Bibliotheek Hengelo is deze winter de Warme Winter Woonkamer van de stad. We zorgen voor extra veel fijne zitplaatsen en kleden het gezellig aan in samenwerking met Het Goed Hengelo. Daarnaast is er van alles te doen, maar niets moet! Dus kom, word warm, ontmoet nieuwe mensen, leer nieuwe dingen, kom een potje breien of schaken of kom even lekker tot je zelf met een goed boek of een tijdschrift.

De november-aflevering van Hengeloos Peil staat in het teken van de energiekostenstijging en hoe Hengeloërs daarmee omgaan. Publiek is op maandag 21 november welkom bij de opnames in de Bibliotheek aan de Beursstraat en op vrijdag 25 november is Hengeloos Peil op tv te zien.

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft dit jaar als thema ‘Like en Cancel’. Heel Nederland komt in actie tegen kwetsend gedrag online. Hoe reageer jij op kwetsend gedrag online?

Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november is het Kookboekenweek! Kookboeken staan deze week volop in de schijnwerpers in de Bibliotheek. Tijdens de Kookboekenweek viert Nederland de liefde voor lekker eten!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn we bij scholen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente langsgeweest met theaterlezen. Elke groep mocht hun beste, leukste of mooiste geluidsfragment insturen voor een heuse Mini Mop Cast. De inzendingen zijn inmiddels binnen!

Heb je thuis bloem- en/of groentezaden over en vind je het leuk om te doneren aan de zadenbieb? We kunnen jouw hulp gebruiken! De Zadenbieb bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden die je gratis kunt meenemen bij de Bibliotheek. Zo wordt jouw tuin of straat nóg groener!

Laat je idee of initiatief verder groeien!

Heb jij een goed idee of initiatief dat je wilt laten groeien? En kun je daar wel wat deskundig advies van experts bij gebruiken? Kom dan op dinsdag 1 november naar de Initiatieven Werkplaats in Bibliotheek Hengelo!

Zoek je leuk vrijwilligerswerk met een grote maatschappelijke betekenis? En wil je graag mensen ondersteunen bij het ontwikkelen van hun basisvaardigheden?