Kinderboekenweek: Raar Maar Waar!

Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015 (7 t/m 18 oktober), die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Ieder kind zit vol met vragen. De antwoorden vind je bij de Bibliotheek!

Activiteiten in de Bibliotheek

Bij de Bibliotheek kun je jouw creativiteit op de loop laten gaan tijdens de LEGO bouwwedstrijd op woensdagmiddag 7 oktober. Maak jij het mooiste en origineelste bouwwerk?

Ga jij mee op ontdekkingsreis? Op zaterdag 10 oktober doen we allerlei spannende proefjes en gaan we robots bouwen.

De activiteiten zijn gratis te bezoeken. Kom gewoon langs, je bent van harte welkom! Het kan druk worden, dus wil je verzekerd zijn van een plekje, wees dan op tijd (vol = vol).

Het leukste feestje van de Kinderboekenweek: BoekenSlag Festival!

slagha

Op zaterdag 17 oktober vieren we het BoekenSlag Festival in Attractie- & Vakantiepark Slagharen! Kom je ook?

Hoe leuk is het om een dagje pretpark te combineren met het Kinderboekenfeest van de Bibliotheek? Er wordt gegoocheld, je mag je eigen lampje bouwen, er wordt voorgelezen voor verschillende leeftijd en je kunt je verkleden als Dummie de Mummie! De kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout treden op met hun band PS: En zo is het leven. Je sluit de dag af met de Miracle of Lights Parade, een prachtig schouwspel van lichtjes. En natuurlijk ligt de hele dag het attractiepark aan je voeten…

Met je biebpas betaal je slechts €12,50 (kinderen €10,75) voor toegang tot BoekenSlag Festival en het pretpark. Kijk op voordeelmetjebiebpas.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

Gratis Quest Jr.!

Kom naar de Bibliotheek in de Kinderboekenweek en haal de gratis Quest Jr. op! Deze speciale Kinderboekenweek-uitgave staat boordevol leuke weetjes. Wees op tijd, want op = op.

Kinderen voor Kinderen heeft een mooi lied gemaakt voor de Kinderboekenweek:

Boeken bij het thema

Met het thema Raar, maar waar! zetten we de mooiste boeken over natuur, wetenschap en techniek in de spotlights. Centraal staan boeken die bol staan van mooie verhalen over de interessantste feiten en leukste wetenswaardigheden. Voorbeelden van titels zijn: de Willewete-serie van Clavis, Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten, Een heel kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson, Het waanzinnige boek over het menselijk lichaam van Andy Griffiths en Terry Denton, Waait het in de ruimte? van Govert Schilling, De astronaut van Liesbet Slegers of Botje van Janneke Schotveld. Maar ook verhalen over uitvinders of wetenschappers, zoals de boeken over Dr. Proktor van Jo Nesbø of Stijn, uitvinder van René van der Velde, passen bij het thema.

Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken te vinden op onze jeugdafdeling, die vol staan met interessante feitjes. Met al deze boeken vinden jonge lezers niet alleen de antwoorden op al hun vragen, maar komen ze zelfs dingen te weten waarvan ze niet eens wisten dat ze ze wilden weten. De nieuwsgierigheid wordt gevierd! Op zoek naar een interessant boek? Gebruik de kinderboekenTIPPER!

Kinderboekenweekgeschenk

Als je bij de boekhandel een kinderboek koopt ter waarde van €10 of meer, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk Per Ongelukt! van Simon van der Geest cadeau. Download ook de app Per Ongelukt!, met het Geheime Hoofdstuk, het verhaal dat voorafgaat aan het Kinderboekenweekgeschenk. De app neemt je mee in en rondom het museum uit het boek.

App Store
Google Play Store