Kinderboekenweek 2016

Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Voor altijd jong!’ en staat in het teken van opa’s en oma’s die tegenwoordig allang niet meer alleen opa en oma zijn. Bibliotheek Hengelo organiseert in deze week verschillende activiteiten.

Steeds vaker komt het voor dat opa’s en oma’s de rol van ouders een aantal dagen per week op zich nemen. Voorlezen en samen naar de bieb horen daar natuurlijk ook bij. Het wordt daarom eens tijd dat deze lieve, gekke, chagrijnige, ondeugende, wijze en grappige opa’s en oma’s in het zonnetje worden gezet!

Activiteiten

De Kinderboekenweek wordt op woensdag 4 oktober afgetrapt met een lezing van niemand minder dan kinderboekenambassadeur – en schrijver Jan Paul Schutten. Ook wordt er natuurlijk aan de kinderen zelf gedacht, en wordt er een groot kinderboekenweekfeest georganiseerd op zondag 9 oktober.