Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Gezocht: schrijvers voor Wikipedia

Net als de online encyclopedie Wikipedia, heeft de Bibliotheek Hengelo het doel om kennis en informatie zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. In de Bibliotheek zijn daarom twee wikikringen actief die maandelijks bijeenkomen en samen artikelen voor Wikipedia schrijven. De Wikikringen zijn op zoek naar nieuwe leden. Iedereen die meer wil leren over onderzoek doen en schrijven is van harte welkom!

De Wikikring Twente richt zich op het schrijven van artikelen over Hengelo en Twente. In de Wikikring GenderGap wordt speciale aandacht gegeven aan de oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren en de ondervertegenwoordiging van vrouwelijke thema's en interessegebieden. Voor beide wikikringen is iedereen van harte welkom, zowel mannen als vrouwen, jong of oud, actief bewerker of beginner!

Workshop Schrijven voor Wikipedia

Hoe begin je? Hoe maak je eigenlijk een artikel voor Wikipedia? Om de deelnemers van de wikikringen hierbij te helpen, organiseert de Bibliotheek Hengelo op 27 november van 14.00 – 16.00 uur een speciale, gratis workshop waarin je leert schrijven voor de online encyclopedie.