Social media voor werkzoekenden

Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook als je op zoek bent naar een baan, zijn het belangrijke kanalen. Bibliotheek Hengelo geeft tijdens het Walk & Talk inloopcafé van 8 december praktische tips voor het gebruik van social media bij het zoeken naar werk. In de Walk & Talk workshop van 15 december wordt speciale aandacht aan LinkedIn besteed.

LinkedIn is bij uitstek geschikt voor de zoektocht naar een baan. Het is tegenwoordig niet alleen een basisvoorwaarde om een profiel te hebben, maar het biedt je bovendien tal van mogelijkheden om te netwerken en te solliciteren. Tijdens de Walk & Talk workshop op 15 december geeft een expert je praktische tips om het maximale uit LinkedIn te halen.

Bibliotheek helpt

“Het zoeken van een baan is door de jaren heen best veranderd”, licht Peter Bonekamp van Bibliotheek Hengelo, toe. “Veel werkzoekenden lopen tegen problemen aan. Daarom bieden we een helpende hand, onder andere met de Walk & Talk bijeenkomsten en workshops. Want ze hoeven het niet alleen te doen.”

Walk & Talk inloopcafé: Social Media
Walk & Talk workshop: LinkedIn