Lisa Knol en Johanna van den Berg zijn de regionale voorleeskampioenen geworden!

Lisa Knol van KBS De Troubadour uit Enschede en Johanna van den Berg van basisschool Prinseschool uit Enschede hebben op 17 februari de regionale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. De voorleeswedstrijd werd gehouden in Bibliotheek Hengelo. Op 11 april gaan Lisa en Johanna de regio Twente oost vertegenwoordigen tijdens de 25e jaargang van de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in het ZINiN theater in Nijverdal. De winnaar van de provinciale finale, mag Overijssel vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 23 mei in de schouwburg van Amstelveen.

Lisa en Johanna lazen beiden een fragment voor uit het boek Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens. Bij Lisa kreeg de jury een brok in de keel, ze wist perfect emotie over te brengen met haar mooie, sfeervolle en troostende stem. Bij Johanna viel de fragment keuze op, ze wist de jury te overtuigen met haar fantastische mimiek. Johanna is met haar eigen, authentieke en natuurlijke talent een echte voorlezer.

Winnaar

Winnaar zijn van de halve finale is heel bijzonder. Hiervoor hebben Lisa en Johanna het moeten opnemen tegen maar liefst 7 andere kinderen uit de regio, die kwamen uit Oldenzaal, Hengelo, Dinkelland, Losser en Haaksbergen. Daarvoor nog tegen alle andere kinderen op school.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.