Kom in actie tegen laaggeletterdheid!

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Kom tijdens de Week van de Alfabetisering in actie voor een geletterd Nederland. Samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart!

Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 3 t/m 9 september. Samen met gemeenten, ziekenhuizen, bibliotheken, taalaanbieders, scholen en bedrijven vragen we aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland.

Wat is laaggeletterdheid?

Laaggeletterden hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Met grote gevolgen voor het individu en de maatschappij, want: laaggeletterdheid raakt iedereen. Het wordt tijd de vicieuze cirkel te doorbreken. Alleen samen kunnen we laaggeletterdheid aanpakken.

Lezing thrillerauteur René Appel

Op dinsdag 4 september is René Appel in de Bibliotheek Hengelo Stad. Appel behoort al meer dan 25 jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij is bovendien voormalig bijzonder hoogleraar Nederlands als tweede taal. Hij vertelt over het aanleren van een tweede taal én over zijn boeken. Bezoekers krijgen een gratis hertaald exemplaar van zijn thriller Hittegolf.