Schrijverscafé: Het lijk in de bibliotheek

Het Schrijverscafé schrijft komend half jaar een echt Whodunit: een verhaal waarin een misdaad langzaam ontrafeld wordt. En het verhaal speelt zich bovendien af in onze eigen bibliotheek. Elke maand verschijnt er hier een nieuw deel.

Bij het Schrijverscafé is al eerder een feuilleton-achtig verhaal door het hele seizoen geschreven, dat tot stand kwam door bijdragen van verschillende deelnemers. Dat was zo’n succes dat voor het komende seizoen weer op de agenda staat, maar nu in een iets andere vorm.

Ditmaal wordt het een misdaadverhaal dat zich afspeelt in de bibliotheek, waar een moord is gepleegd. Er komen verschillende personages in voor die daar op de een of andere manier bij betrokken zijn. Zo is daar een bezoeker, een personeelslid, de directeur, het meisje van Coffee-star, een zwerver, een rechercheur. Alles draait om de vraag: Wie is de dader?

Het begin

Nicolet Steemers heeft tijdens het Schrijverscafé van 28 september de eerste, door haar geschreven aflevering, gepresenteerd. Daarin blijven alle opties nog open. Het eerste deel is nu hier te lezen.

Het lijk in de bibliotheek - deel 1

Het lijk in de bibliotheek - deel 2

Het vervolg

Het is de bedoeling dat elke volgende aflevering wordt geschreven door één van de deelnemers aan het Schrijverscafé, vanuit het perspectief van één van de personages, die zal vertellen wat hij of zij heeft gezien en wie volgens hem of haar de dader is.

Het gaat om zes afleveringen van circa 500-750 woorden, die afzonderlijk van elkaar staan. Het wordt dus geen doorlopend verhaal waarin je voortbouwt op de informatie van elkaars teksten.

De eerste kandidaat voor de volgende aflevering heeft zich al gemeld. Bij het volgende schrijverscafé wordt bekendgemaakt vanuit welk personage het volgende verhaal geschreven moet worden. Iedereen kan zich hiervoor opgeven.

Het slot

De ontknoping met de bekendmaking van de echte dader wordt geschreven door Nicolet Steemers; zij komt daarvoor terug in de slotbijeenkomst van mei 2019.