Word vrijwilliger in de Bibliotheek

Heb jij wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? We hebben jou nodig!

De Bibliotheek verandert. We zijn niet meer alleen een uitleenbibliotheek, maar vooral ook heel actief op maatschappelijk en educatief vlak. We zetten ons in om het aantal laaggeletterden in Hengelo te verkleinen, het leesplezier van kinderen op school te vergroten en een leven lang leren te promoten.

Iedereen is welkom in de Bibliotheek. Je kunt er terecht voor een mooi boek of spannende film, voor een kopje koffie en een tijdschrift, voor lezingen, debatten, cursussen en workshops. Of voor hulp bij het leren van de Nederlandse taal, het invullen van belastingformulieren of het vinden van werk. En nog veel meer.

Kortom, de Bibliotheek is een bruisende ontmoetingsplek. Onze medewerkers steken veel tijd in de organisatie van al deze activiteiten, vaak in samenwerking met allerlei andere partijen uit Hengelo. Vrijwilligers, om ons te helpen bij alles wat we doen, worden dus steeds belangrijker!

Wil je bijdragen? Word dan supporter van de bieb en meld je aan als vrijwilliger!

Wij zoeken:

Gastvrouwen en gastheren

In deze functie werk je veel met onze klanten. Je helpt ze hun weg te vinden in de Bibliotheek. Je beantwoordt hun vragen en adviseert ze over geschikte activiteiten. Ook draag je bij aan de presentatie van de collectie.

Collectievrijwilligers

Boeken en nog eens boeken. Hou je daar van? Dan is deze vrijwilligersjob echt wat voor jou. Je houdt je bezig met het opruimen en uitstallen van de collectie en zorgt er voor dat de Bibliotheek er tip-top uit ziet.

Vrijwilligers bij culturele en maatschappelijke activiteiten

Wil je actief zijn als vrijwilliger, maar op het moment dat het jou uitkomt? Ook dat kan! We zoeken vrijwilligers om ons af en toe te helpen bij activiteiten in de Bibliotheek.

Voorlezer bij de VoorleesExpress

Wil jij kinderen helpen bij hun taalontwikkeling? Word dan voorlezer bij de VoorleesExpress, een project van de Bibliotheek waarbij kinderen 20 weken lang een uurtje per week worden voorgelezen.

Kijk voor meer informatie op onze pagina voor Vrijwilligers.