Prachtige taarten bij Heel Hengelo Bakt

24 november was het zover, Heel Hengelo Bakt in Bibliotheek Hengelo. 21 kandidaten namen het tegen elkaar op om te zien wie de mooiste en lekkerste taart had gebakken.

Voor de categorie 11 tot 17 jaar waren er 10 deelnemers en voor de volwassenen categorie 11 deelnemers. Allemaal hadden ze hun uiterste best gedaan om een mooie, spectaculaire taart te bakken en veelal ook met het thema ‘zoete boeken’.

Zo was er een taart in boekvorm met schitterende gouden pagina’s, een Alice in Wonderlandtaart, taarten met fondant en marsepeinen boeken en zelfs een heuse Winnie de Poehtaart waarbij Poeh, zoals we van hem gewend zijn, vastzat in een pot honing.

Jury

Om half 12 kon de jurering beginnen en dit werd zeer serieus opgepakt door onze driekoppige jury, bestaande uit Annemarie Pronk (winnares Heel Holland Bakt 2016), Dennis Ordelmans (banketbakker bij bakker Wouda) en Anja Annink (hobbybakster en bibliotheekcollega).

Zorgvuldig werd er uit elke taart een stuk gesneden en geproefd en geproefd en geproefd. Daarna trok de jury zich terug voor beraad en mochten de bakkers elkaars en hun eigen taarten proeven. Je wilt toch weten wie de concurrentie is!

Demonstratie Annemarie Pronk

Na een korte lunchpauze was het tijd voor de demonstraties van Annemarie Pronk. Zo liet zij zien hoe je advocaat maakt en voor de wat jongere bezoekers lemoncurd. Terwijl Annemarie bezig was vertelde zij over haar eigen bakervaringen en haar deelname aan Heel Holland Bakt en was er ruimte voor vragen waar de bakkers graag gebruik van maakten. Na de demonstraties was het tijd voor een heuse bakquiz waar de winnaar(s) een gesigneerd boek van Annemarie kreeg.

Winnaars categorie jeugdIMG 0163

En daarna volgde het grote moment: de prijsuitreiking. In de categorie jeugd gingen Guus en Emma ervandoor met de eerste prijs. Zij hadden samen een schitterende bolcake gemaakt met, volgens de jury, een heerlijke vulling.

De tweede plaats ging naar Antoinette en Lindy met hun heuse verrassingstaart en plaats 3 was voor David en Sol met hun kleurrijke taart met boeken bovenop. Ook Daphne kreeg voor haar taart een prijs.

Winnaars categorie volwassenen

Voor de volwassenen ging de 3e plaats naar Nieneke Elsjan. Zij kreeg ook de publieksprijs. Deze taart stond van buiten en van binnen in het teken van de herfst, zoals het spuitwerk van pompoenen al deed vermoeden.

Ajin won met haar ‘red wine chocolate delight with raspberry frosting’ de tweede plaats. De jury oordeelde dat het hier ging om een taart met mooie structuur en opbouw, waarvan je vooral de taart in zijn geheel moest proeven.

En de eerste plaats voor de categorie volwassenen ging naar Esther Zengerink, haar taart liet vele technieken zien, bevatte mooie gelijke laagjes en de chocolade was goed getableerd.

Met dank aan

Alle winnaars gingen naar huis met een schitterend prijzenpakket dankzij onze sponsoren; Deltas, Forte Culinair, Nijgh Cuisine, Zeelandia, Delicious, Mjam Taart, Lannoo en Baktotaal. Ook voor alle andere deelnemers was er een kleinigheidje om ze te bedanken voor een geweldige dag.

collageHHB3