Maand van de Spiritualiteit

Van 11 januari tot 11 februari is de maand van de Spiritualiteit. Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan.

Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. De Maand van de Spiritualiteit sluit aan bij deze groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien. De Maand van de Spiritualiteit heeft als doelstelling om toegankelijk te zijn voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Ongeacht leeftijd, sekse of religieuze achtergrond.

Thema

Het thema van De Maand van de Spiritualiteit 2019 is ‘Met aandacht’.Met aandacht leven, wat hebben we daar een moeite mee in deze hectische tijd waarin continu een appèl wordt gedaan op jouw aandacht. In onze aandachtseconomie is aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander, voor je werk of gewoonweg aandacht voor de dingen om je heen een schaars goed geworden. Dat geeft te denken, want vrijwel iedere religieuze en spirituele traditie kent aandacht een belangrijke rol toe om te komen tot inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk. En niet voor niets hebben veel spirituele boeken aandacht als thema of het nu onder de noemer mindfulness, meditatie of simpelweg focus gepresenteerd wordt. Kortom, aandacht verdient onze aandacht. Een mooie opgave voor de Maand van de Spiritualiteit 2019.

Bibliotheek Hengelo

In Bibliotheek Hengelo organiseren we verschillende activiteiten rondom de maand van de spiritualiteit.

Mind your step - beleef mindfulness
Op 12 januari speel je in Bibliotheek Hengelo het gezelschapsspel Mind your step waarbij je op een plezierige manier kennis maakt met mindfulness.
zaterdag 12 januari 2019 | 10:00 - 12:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis
zaterdag 12 januari 2019 | 13:00 - 15:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis

Lezing Hans Schnitzler
Op 24 januari geeft Hans Schnitzler een lezing met een filosofische reflectie op digitale onthouding.
donderdag 24 januari 2019 | 20:00 (19:30 inloop) - 22:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | € 5,00 leden en € 7,50 niet leden

Concentratieproblemen - Twente Bewust
Op 1 februari is de informatieve en interactieve bijeenkomst over concentratieproblemen.Vier leden van het netwerk Bewust Twente delen hun perspectief en vertellen vanuit eigen expertise over concentratieproblemen.
vrijdag 1 februari 2019 | 14:00 - 16:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis