Waarschuwing

Er is momenteel een storing waardoor het zoeken in en het reserveren/verlengen van collectie tijdelijk niet mogelijk is. Excuses voor het ongemak.

Afstudeeropdracht imago-onderzoek

Ben je op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht op het gebied van Marketing & Communicatie? Vind je het interessant je te verdiepen in de wereld van de Bibliotheek? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou!

Tijdens deze afstudeeropdracht voer je een imago-onderzoek uit, verwerk je de resultaten in een rapport en breng je advies uit over welke beeldvorming we moeten bijstellen en hoe we dat bij onze belangrijkste doelgroepen kunnen bereiken.

Volg je een aan marketing of communicatie relateerde studie op HBO of universiteit?

Beschik je over deze competenties?

• Zelfstandig
  • Actief
  • Ondernemend
  • Vastberaden

Dan kunnen wij jou dit bieden:

• Een uitdagende afstudeeropdracht in een superinteressante omgeving
  • Uiteraard goede begeleiding
  • Leuke collega’s om mee te sparren
  • Een afstudeervergoeding van € 300,- per maand
  • Een werkplek in het centrum van Hengelo

Heb je interesse?

Meld je dan mét CV en motivatie bij Nicol Wekamp (adviseur marketing & communicatie) via . Je kunt reageren t/m 20 januari. De startdatum stellen we in overleg vast, maar deze is bij voorkeur in de eerste helft van 2019.

Achtergrondinformatie

De Bibliotheek verandert. We zijn niet meer alleen die klassieke uitleenbibliotheek, maar zetten steeds meer in op de ontwikkeling van maatschappelijke en educatieve programma’s. Onze collectie boeken en andere materialen blijft echter belangrijk en vervult steeds meer een ondersteunende rol bij deze programma’s.

In onze samenleving is zelfredzaamheid erg belangrijk. Je moet kunnen lezen, schrijven, rekenen, kunnen omgaan met computer, internet en smartphone. De Bibliotheek helpt hierbij, van 0 tot 100 jaar. Bovendien is de Bibliotheek een ontmoetingsplaats om een kopje koffie te drinken, te studeren of te werken, een lezing bij te wonen en in debat te gaan over een breed scala aan onderwerpen.

Uit onderzoek blijkt dat de inwoners de Bibliotheek als onmisbaar beschouwen. Maar we weten ook dat de meeste inwoners de Bibliotheek nog steeds alleen beschouwen als een plek om boeken te lenen. Kortom: ons imago blijft achter bij de werkelijkheid.

Zowel landelijk en lokaal zijn we actief om dit imago om te buigen. Het imago-onderzoek is een volgende stap om in kaart te brengen hoe we dit het beste kunnen doen.