Nationale Voorleesdagen 2019

Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari! Ze worden ingeluid met het feestelijke Nationale Voorleesontbijt waar bekende Nederlanders door het hele land voorlezen.

Voorlezen is leuk! Je maakt er herinneringen voor het leven mee. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dus gaat het tijdens de Voorleesdagen over het voorlezen van kinderen, die nog niet zelf kunnen lezen.

Prentenboek van het JaarWebsite uitsnede voor artikelen Nationale voorleesdagen 2019

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Tijdens de Voorleesdagen staat dit boek centraal. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Prentenboek TopTien

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kies je dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien 2019. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Theatervoorstelling

Tijdens de Nationale Voorleesdagen genieten in totaal zo’n 500 Hengelose peuters van de theatervoorstelling Een huis voor Harry. Een verhaal over verdwalen, vriendjes maken, verrassingen en een huis zoeken.

Gaat jouw peuter dit jaar niet met het kinderdagverblijf naar de voorstelling in de Bibliotheek? Kom dan gezellig samen langs bij de open voorstelling van 23 januari!