Levende Boeken gezocht!

Op zaterdag 30 maart organiseren wij een uniek evenement in Bibliotheek Hengelo; de ‘Human Library’. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte een-op-een gesprekjes met bezoekers. Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Zo kun je een gesprek aangaan met ‘boeken’ zoals ‘transgender’, ‘moslim’ en ‘gehandicapt’.

Loop je tegen vooroordelen aan? Doe mee

Hebben mensen in het dagelijks leven vooroordelen over jou? Bijvoorbeeld vanwege je uiterlijk, je geloof, je beroep of een bepaalde beperking? Wil je jouw verhaal met anderen delen, wil je laten zien dat Hengelo divers is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We begrijpen dat het misschien niet makkelijk is om zomaar een ‘levend boek’ te zijn. Het is erg belangrijk voor ons dat iedereen zich veilig voelt. Van te voren spreken we af om voor te bereiden. Natuurlijk beantwoorden we ook graag alle mogelijke vragen, zonder enige verplichting. Er is ook een voorbereidingsbijeenkomst, waarbij er onder andere wordt geoefend. Vanuit de organisatie zorgen wij voor een veilige omgeving, waarbij iedereen vrijuit kan praten. Zo is er voor ieder levend boek een persoonlijke begeleider gedurende de dag.

Hier vind je een filmpje van eerdere edities: https://youtu.be/mmkskRs_ewo.

Zie ook: www.thehumanlibrary.nl en www.facebook.com/humanlibrarynl

Het evenement is vele malen eerder gehouden en het wordt als zeer positief ervaren!

Van de Boeken verwachten wij de volgende aanwezigheid:

• Voorbereidingsbijeenkomst, dinsdag 19 maart 19.00 - 22.00 uur
  • De Human Library: zaterdag 30 maart 11.30 - 16:30 uur (openingstijden voor bezoekers 13.00 tot 16.00 uur), Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34 in Hengelo.

We horen graag van je!

Bel of mail met