Extra Belastingspreekuren in augustus

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte? Je bent van harte welkom tijdens de belastingdienst spreekuren in de Bibliotheek!

Door de Corona uitbraak is in maart het belastingspreekuur en andere hulp bij de belasting aangifte komen te vervallen. Heb je tot 1 september uitstel aangevraagd? Of nog niets gedaan en kun je wel wat hulp gebruiken? In augustus kun je bij ons terecht bij het extra belastingspreekuur. De hulp is gratis.

Het belastingspreekuur is elke donderdag van 13:00 - 15:00 uur.

Vind je het lastig om je belasting aangifte te doen via de computer? Kan het je geruststellen als een expert even met je meekijkt? Of heb je een vraag? Dan kun je vanaf donderdag 6 augustus terecht in Bibliotheek Hengelo.

Bibliotheek Hengelo organiseert een gratis en wekelijks belastingspreekuur om te helpen bij de digitale belasingaangifte van 2019. Inaugustus kun je elke donderdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 binnen lopen bij het spreekuur op de 2e versdieping. We helpen je graag!

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor iedereen die wat hulp kan gebruiken met de digitale overheid. Bovendien organiseren we - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte.