Kom naar de Human Library

Ontmoet je vooroordeel en ga in gesprek met levende boeken!

Op zaterdag 30 maart organiseert Bibliotheek Hengelo de eerste editie van de Human Library Hengelo. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoorbeeld een bekeerde tot de islam, een tienermoeder, ex-tbs’er of een transgender. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Net als in een gewone bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library ook de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. Levende boeken zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek, waarin met respect voor elkaar alles gevraagd en besproken kan worden.

Bekijk het programma en een overzicht van de levende boeken