Bibliotheek Hengelo en getITfree slaan de handen ineen

Arjan Bijker en René Siteur ondertekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst om afgeschreven computers van de Bibliotheek te doneren aan Stichting getITfree.

Stichting getITfree werkt aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving, waarin iedereen kan deelnemen aan de (digitale) maatschappij. Vrijwilligers en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt refurbishen afgeschreven computers die beschikbaar zijn gesteld door bedrijven, particulieren en non-profit organisaties. Zij zorgen ervoor dat de computers terecht komen bij mensen die deze niet zelf kunnen aanschaffen. Bibliotheek Hengelo draagt hier aan bij en levert (een deel) van de afgeschreven computers aan getITfree.

Bibliotheek Hengelo transformeert momenteel naar een maatschappelijk/educatieve bibliotheek. Daarbij ligt de focus op de aanpak van laaggeletterdheid en verbeteren digitale vaardigheden. De bibliotheek geeft cursussen en workshops aan verschillende doelgroepen. GetITfree verwijst mensen die een computer ontvangen en eigen medewerkers door naar de bibliotheek voor cursussen, workshops en inloopspreekuren, op deze manier versterken getITfree en Bibliotheek Hengelo elkaar.