Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

4 & 5 mei: Onze leestips.

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland en staan we stil bij het belang van vrijheid. De Koninklijke Bibliotheek heeft een mooie boekenlijst samengesteld met de thema's herdenking en bevrijding, democratie en kiesrecht.

De Tweede Wereldoorlog: Een thema waar veel boeken en publicaties over zijn uitgebracht. Non-fictie, fictie, jeugdboeken... Er is ontzettend veel over te vinden. 
Het jaarthema van 2019 luidt In vrijheid kiezen. Hiermee staat het Nationaal Comité 4 en 5 mei stil bij de waarde van de vrije, democratische rechtsstaat, de buitenwerkingstelling van deze rechtsstaat in de jaren 1940-1945, en de verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen om de rechtsstaat én de vrijheden die we daarbinnen genieten te waarborgen. Met het jaarthema In vrijheid kiezen sluit het Nationaal Comité aan bij de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. 

Boekenlijst

 De Koninklijke Bibliotheek heeft een mooie boekenlijst samengesteld met boeken over de thema's die bij dit onderwerp horen. Op de lijst staan veel actuele titels, maar ook de mooiste klassiekers zijn er op terug te vinden. In de periode tot en met 5 mei plaatst de Bibliotheek regelmatig leestips, met boeken uit deze lijst. 
Nieuwsgierig naar de complete lijst? Deze kunt u vinden door hier te klikken.