Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Spannende Boeken Weken 2019

Er breken spannende weken aan... Vanaf 1 juni is het weer tijd voor de Spannend Boeken Weken 2019. 
Dat laten wij niet ongemerkt voorbij gaan... 

Spanning is het meest gelezen genre en in aanloop naar de zomervakantie zorgen thrillers voor wel 32% van de totale omzet uit de verkoop van fictie.
Dus, een genre wat in deze tijd van het jaar wat extra aandacht heeft verdiend. 

Thomas Olde Heuvelt

Op 6 juni bezoekt Thomas Olde Heuvelt de Bibliotheek.
Voor de Spannende Boeken Weken schrijft Thomas, op verzoek van het CPNB, dit jaar het boekenweekgeschenk: 'Dolores Dolly Poppedijn'. 
Thomas over dit boek: "Ik ben verzot op de lekker gemene en spannende verhalen van Roald Dahl, waarin ogenschijnlijk normale mensen extreme dingen doen. Dolores Dolly Poppedijn vertelt het verhaal van een vrouw die na de dood van haar baby Dolores steeds verder afglijdt naar de waanzin in haar poging haar baby te herscheppen. Het is bovendien mijn ode aan het verhaal The Yellow Wallpapervan Charlotte Perkins Gilman uit 1892, wat mij betreft het beste korte verhaal ooit geschreven. Het is niet alleen één van de eerste werken van de feministische literatuur, dat door de waanzin van de vertelster kritiek leverde op de sociale onderdrukking van vrouwen in Amerika, maar ook een ijzersterke 'ghost story'. Verwacht in mijn geschenkboekje inktzwarte humor, een klassieke onbetrouwbare verteller en flink wat spanning!" 
Meer info of kaarten kopen? Klik dan hier

Leestips

Behalve het bezoek van Thomas aan de Bibliotheek helpen we jou ook met welke boeken je gelezen moet hebben! 
Vanaf 1 juni zijn er regelmatig leestips te vinden op onze Facebookpagina en op ons Instagram account: biebhengelo.