Vrijwilligers gezocht: Coördinatoren VoorleesExpress

Help jij de taalontwikkeling bij kinderen stimuleren?

Lezen is leuk! Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. Dat doen ze door het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar te introduceren. Bibliotheek Hengelo is op zoek naar vrijwilligers die dit werk willen coördineren.

Wat doet een coördinator?

Je begeleidt vijf gezinnen en voorlezers tijdens een voorleesseizoen. Voor jouw team van voorlezers organiseer je een aantal bijeenkomsten, waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en je ze informatie geeft. Ook ga je een aantal keer samen met hen op bezoek bij hun gezin. Als coach begeleid je vrijwilligers en gezinnen in het proces: samen ervoor zorgen dat na 20 weken ouders zelf in staat zijn om hun kinderen meer te stimuleren met taal. Je tijdsinvestering is ongeveer 30 uur per voorleesseizoen. Het komende seizoen loopt van september tot februari.

• Je bent enthousiast over het project VoorleesExpress
  • Je kunt goed communiceren met diverse doelgroepen
  • Je hebt een open, nieuwsgierige houding en bent geïnteresseerd in verschillende culturen
  • Je kunt goed organiseren en oplossingsgericht denken en handelen
  • Je hebt digitale vaardigheden (de vorderingen van je voorlezers volg je digitaal in ons systeem)

Wij bieden

• Trainingen voor coördinatoren, zowel via persoonlijke begeleiding als e-learning
  • Begeleiding en intervisie met andere coördinatoren en de projectleider
  • De unieke ervaring om samen met ouders de taalontwikkeling te simuleren en het taalaanbod in huis te verrijken
  • Kennis opdoen over interactief voorlezen en meertaligheid
  • Een bibliotheekabonnement

Pas je in het profiel en ben je geïnteresseerd? Meld je dan hier aan als coördinator!