Programma Bibliotheek Hasseler Es

Ook in de Bibliotheek Hasseler Es zijn er extra activiteiten rondom ons 100-jarig jubileum. We zetten ze hier even voor je op een rijtje!

Cultuurweekend

24 augustus | 10.00 - 16.00 uur

Tijdens het Cultuurweekend van Kulturhus Hasselo is de Bibliotheek Hasseler Es op zaterdag 24 augustus geopend van 10.00 – 16.00 uur. Bovendien is de Bibliotheek te vinden op de Uitmarkt met een boekverkoop. Deze start om 11.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Kom langs en geef de boeken een tweede leven!

Muziekwerkplaats

4 september | 15.00 - 17.00 uur | 6 t/m 11 jaar

Zou jij graag een instrument willen leren bespelen, maar weet je nog niet zo goed welk instrument je het leukste vindt? Misschien maak je thuis al muziek, maar wil je er veel meer over leren? Dan ben je in de muziekwerkplaats van Oyfo aan het goede adres! Lekker zingen, bewegen en luisteren. Maak kennis met verschillende muziekinstrumenten. En natuurlijk ga je ook muziek maken!

Lezing: Niemand dan wij

6 september | 19.30 - 21.30 uur

Op de honderdste verjaardag van Wim Sonneveld werd het boek Niemand dan wij gepresenteerd, waarin de onlangs gevonden correspondentie tussen Wim Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma, gebundeld is. In deze theatrale lezing met talloze lichtbeelden en filmmateriaal, vertellen Hans van der Woude en Frank Jochemsen (auteur van het boek) over de schat die zij op de zolder van Wiegersma vonden en hoe die vondst tot een boek kwam.

Meer informatie en toegangskaarten

Muziek op schoot

18 september | 15.00 - 17.00 uur | voor peuters

Zingen en spelen met de kleinsten. Baby’s en peuters vinden het heerlijk als de grote mensen met hen zingen en spelen. Op 18 september kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen genieten van muziek maken! Er wordt gezongen, gespeeld op muziekinstrumenten en gedanst. Oude en nieuwe liedjes komen voorbij... zingen maakt vrolijk!

Voor kinderen van ca. 9 maanden t/m 4 jaar. Deze workshop wordt gegeven door Oyfo.