Coming Out Week 2019

Van 7 tot en met 13 oktober vindt de Coming Out Week 2019 plaats. Er is die week van alles te doen in Hengelo!

Literatuur

In de Bibliotheek vind je een LHBT-literatuurtafel voor volwassenen én jongeren. Hiermee vragen we aandacht voor LHBT-gerelateerde literatuur. De literatuurtafel is te vinden in de Bibliotheek Hengelo Stad.

Lezing 'Het beste wat me is overkomen'

Angela van Bebber is een transgenderpersoon en auteur van het boek ‘Eindelijk, ik lééf’ waarin zij haar levensverhaal heeft beschreven. Zij vertelt hierover en er is gelegenheid tot discussie en gesprek met aanwezigen in de zaal. Er is ook een Hengelose ouder van een transgenderkind aanwezig die over haar ervaringen vertelt.

De lezing is vrij toegankelijk voor iedereen in vindt plaats op 9 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Bibliotheek Hengelo Stad.

LED-scherm Metropool

Het LED-scherm bij Metropool toont een foto van de Regenboogbank om aandacht te vragen voor de Coming Out Week.

Straatverlichting

Tijdens de gehele Coming Out Week zal de straatverlichting op diverse plekken in de binnenstad in regenboogkleuren branden. Dit gebeurt onder andere in de Pastoriestraat, op het Marktplein, de Enschedesestraat. Ook de ‘Hengeloërtjes’ branden deze week in Regenboogkleuren.

Regenboogvlag

Op vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day. Op deze dagen hangen 40 Hengelose organisaties en scholen voor BO en VO de Regenboogvlag uit.

Foto-expositie ‘Young & Gay’ - Marjolein Annegarn

Van 3 t/m 23 oktober is er in HeArtGallery een foto-expositie ‘Young & Gay’ van Marjolein Annegarn.

Zij legde jongeren tussen 14-18 jaar de vraag voor hoe het anno 2019 is om uit de kast te komen en maakte portretten van hen.

De expositie is vrij toegankelijk voor iedereen. Kijk voor de openingstijden op de website van HeartGallery www.heartgallery.nl. Voor 2 genodigde schoolklassen  is er op 9-10 een ‘walking lunch’ met een toelichting door de fotografe van de expositie.

En meer

En dit is nog niet alles! Kijk op de website van gemeente Hengelo voor nog meer activiteiten.