Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

NS Publieksprijs stem op jouw favoriete boek

Je kunt weer stemmen op jouw favoriete boek van 2019! De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli). Kies jij voor één van de zes genomineerde boeken of vind jij dat juist een ander boek de prijs verdient?

De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,50.

Winnaar

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt. En bekend gemaakt op op woensdagavond 20 november 2019 bekendgemaakt bij De Wereld Draait Door.

#instaboekje

NS introduceert: het #instaboekje! Eén hoofdstuk lang rust op de drukste plek in de trein: je Instagram Stories. De 6 boeken die kans maken op de NS Publieksprijs voor het #BoekvanhetJaar lees je nu heel eenvoudig via Instagram (klik hier). Want lekker lezen doe je in de trein, ook als je je boek vergeten bent.

Over de NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen.