Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Trefpunt het luisterend oor

Vanaf donderdag 5 december is nieuw in Bibliotheek Hengelo het trefpunt het luisterend oor. Een trefpunt waar tijd en aandacht is om naar jouw verhaal te luisteren. Waar zorgen uit jouw dagelijks leven gedeeld mogen worden in een gesprek van mens tot mens. Zorgen of gedachten waardoor je vastloopt of die een gevoel van eenzaamheid geven. 

Vertel jouw verhaal

Zorgen of gedachten op financieel gebied, over gezondheid, stress die ervaren wordt, problemen op het werk, school of in een relatie. Het vertellen van jouw verhaal aan mensen die je niet kent maar die wel de tijd en aandacht voor je nemen geeft lucht en ruimte om weer door te ademen. Naast het alleen maar luisteren kunnen wij ook meedenken in mogelijkheden of oplossingen die bij jouw situatie passend zijn. Zo ontstaan er weer lichtpuntjes in het dagelijks leven.  

CynthiaFotografie DSC0025Een trefpunt voor iedereen

Het trefpunt het luisterend oor is er voor iedereen. De mensen die in het trefpunt aanwezig zijn hebben ruime ervaring in het maatschappelijk veld en/of zijn zelf therapeut/coach. Zij zien in hun werk/praktijk wat tijd en aandacht kan betekenen voor het zetten van stapjes die het dagelijks leven wat gemakkelijker/aangenamer maken.

Wekelijks

Het trefpunt het luisterend oor is wekelijks te bezoeken op donderdag van 11.00 tot 15.00 uur. Je vindt het trefpunt het luisterend oor in het leescafé van de Bibliotheek.