Nationale voorleesdagen 2020

Vanaf 22 januari begint de 17e editie van de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staan we stil bij het belang van voorlezen. Dit jaar geeft kindertheater Belletje Sterk een voorstelling gebaseerd op Moppereend, het prentenboek van het jaar 2020. Ook is er een dansworkshop voor kinderen.

Moppereend is het prentenboek van 2020

Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček is het prentenboek van 2020.
Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met Hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Prenteboek top 10

Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2019 uit de prentenboeken die in 2018 verschenen. Naast Moppereend  hebben zij nog negen andere prentenboeken gekozen, die de Prentenboek TopTien vormen:

Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks ingeluid met het Nationale Voorleesontbijt. Bekende én onbekende Nederlanders lezen het Prentenboek van het Jaar dan massaal voor op scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Bibliotheek Hengelo

Tijdens de Nationale Voorleesdagen genieten in totaal zo’n 500 Hengelose peuters in de Bibliotheek Hengelo van de theatervoorstelling. Deze theatervoorstelling gegeven door kindertheater Belletje Sterk is gebaseerd op Moppereend het prentenboek van dit jaar. Gaat jouw peuter dit jaar niet met het kinderdagverblijf naar de voorstelling in de Bibliotheek? Kom dan gezellig samen langs bij de open voorstelling van Moppereend op 29 januari!

En houdt jouw kind van dansen? Kom dan op woensdag 22 januari naar de dansworkshop Moppereend. Geschikt voor kinderen van ca. 2,5 tot 6 jaar.