Poëzieweek 2020

Poëziefeest in Nederland en Vlaanderen van 30 januari t/m 5 februari

De toekomst is nu!

Dat is het motto van de Poëzieweek 2020. De toekomst begint nu! Niet alleen met de reuzensprongen van een revolutie, maar ook met de schuchtere pasjes van een peuter die voor het eerst rechtop staat, een kind dat voor het eerst alleen naar school fietst. De eerste kus. De eerste job. Poëzie is er voor elk stap die je zet in een steeds grotere wereld. De dichter begeleidt je met zijn woorden bij elke nieuwe droom. Lees meer over de poeziëweek.

In Bibliotheek Hengelo

Tijdens de week van de Poëzie kun je genieten van Poëzie in de lunchpauze van het dichterscollectief. Het Dichterscollectief Niet Zwichten maar Dichten organiseert deze Poëziebijeenkomst in de Bibliotheek Hengelo Stad. Er zijn voordrachten door het Dichterscollectief, een gastdichter die eigen werk laat horen en aankomend talent krijgt een podium. Je bent van harte welkom deze Poëzie in de lunchpauze bij te wonen!

Workshop schrijven en illustreren

In deze workshop schrijven en illustreren van stadsdichter en beeldend kunstenaar Hettie Franken schrijf je zelf een gedicht en leert Hettie hoe je het gedicht kunt illustreren.

Een persoonlijk gedicht

Ook draagt Hettie Franken speciaal voor bezoekers in de Bibliotheek persoonlijke gedichten voor. Dat doet ze op 30 januari en 5 februari van 10:00 - 12:00. Kom langs en wie weet ontvang jij een persoonlijk gedicht voorgedragen door de stadsdichter van Hengelo.

De nieuwe WOLK app

Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze liever vrij rond. Met de nieuwe app Wolk kun je ze in de Bibliotheek zien en lezen. Je staat ineens in een wolk van Poëzie! Download wolk gratis. Kom naar de Bibliotheek om de bijpassende jongen* te scannen en stap in jouw wolk!

Gedichtendag – dicht mee!

Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag. Donderdag 30 januari is het Gedichtendag: verras collega’s, familie of vrienden met een gedicht, aan de ontbijttafel, op de koffieautomaat, onder je e-mailhandtekening, op een kaartje en natuurlijk op je Facebook, Twitter en Instagram.

Deel je gedicht met #Gedichtendag op sociale media!

Logo Gedichtendag 650

*Je vindt de wolk-app-jongen achterop de programmaflyer van januari en het gedicht van Hettie Franken.