Onthulling Wonderfoon voor de Dementheek

De Wonderfoon, de nieuwste aanwinst van onze Dementheek, werd vandaag onthuld door de donateurs Diane Wevers en Marjo Wolbert.

De Wonderfoon is een ouderwetse telefoon waarmee liedjes van vroeger geluisterd kunnen worden. Als de hoorn van de haak genomen wordt, klinkt de kiestoon en wanneer er dan een nummer wordt gedraaid klinkt een liedje uit vroegere jaren. Met de Wonderfoon kun je op een leuke manier samen herinneringen ophalen met mensen met dementie.

Donatie

De Wonderfoon is een donatie van twee oud-bibliotheekmedewerkers Diane Wevers en Marjo Wolbert. Zij waren donderdag beide aanwezig tijdens de feestelijke onthulling. Evenals onze samenwerkingspartner Ankie Klein Gebbink van Wijkracht.

Diane Wevers over de donatie: “Marjo en ik kregen het geld voor ons afscheid van de Bibliotheek, wat is er dan mooier dan het terug te schenken aan een plek waar je met hart en ziel hebt gewerkt? Aan iets wat hier beschikbaar is voor een grote groep mensen en wat mensen met dementie een goed gevoel kan geven. Wist je dat belangrijke momenten in ons leven vaak gekoppeld zijn aan muziekherinneringen? Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen.”

Dementheek

De Dementheek is de plek in Bibliotheek Hengelo waar veel informatie te vinden is over dementie. Naast informatie zijn er ook boeken en spelactiviteitenmaterialen te leen. Een speciale collectie, samengesteld door de Bibliotheek in samenwerking met partners uit het Hengelose Dementienetwerk. De Wonderfoon is vanaf nu ook te leen.