Veelgestelde vragen

De Bibliotheek is gesloten tot 28 april vanwege coronamaatregelen. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen.

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik nu geen boeken meer lenen?

Boeken lenen in de fysieke Bibliotheek zelf is momenteel niet mogelijk. Gelukkig hebben we alternatieven. De collectie e-books en luisterboeken. De LuisterBieb heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Het reserveren van wetenschappelijke boeken is tijdelijk niet mogelijk.

Ben je op zoek naar leuke en leerzame online plekken voor kinderen? Kijk dan hier voor een overzicht.

Ik kan geleende materialen niet meer inleveren. Krijg ik dan een boete?

We hebben de uitleentermijn voor alle uitgeleende materialen verlengd tot en met 30 mei. Hier hoef je verder zelf niks voor te doen. Let op: in de app of 'Mijn Bibliotheek' zie je mogelijk nog een andere inleverdatum staan.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Wanneer de Bibliotheek weer open gaat, staat de reservering voor je klaar op de door jou gekozen locatie.

Kan ik gebruikmaken van de afhaal- en inleverpunten bij andere filialen?

Het is ook niet mogelijk om daar af te halen en in te leveren.

Ik heb een herinnering ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen.

In de herinnering staat dat je je boeken zo spoedig mogelijk moet inleveren. Momenteel is het niet mogelijk om materialen in te leveren. Als de Bibliotheek weer open is, heb je twee weken de tijd om de geleende materialen alsnog in te leveren.

Gaan de activiteiten die nu geannuleerd zijn op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is. Hou hiervoor ook onze website in de gaten.

Krijg ik het geld terug van een activiteit dat geannuleerd is?

Ja, hierover ontvang je een e-mail. Het bedrag wordt op je rekening teruggestort. Het kan ook zijn dat jouw toegangskaart geldig blijft voor de activiteit op een later moment. Ook hier informeren we je over via een e-mail.

Wanneer gaan de activiteiten weer door?

De activiteiten zijn voor nu tot 1 juni geannuleerd en zullen daarna in principe weer van start gaan.

De Bibliotheek

Zijn alle filialen van de Bibliotheek Hengelo ook gesloten?

Ja, beide locaties van de Bibliotheek Hengelo zijn gesloten. Ook Leescafé Coffee-star is gesloten.

Waarom hebben jullie besloten om de Bibliotheek helemaal te sluiten?

Deze keuze is gemaakt om verspreiding van COVID-19 / het coronavirus te voorkomen.

Verwachten jullie na 28 april weer open te zijn?

We volgen nauwlettend de adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid. Het is afhankelijk van deze adviezen en maatregelen of we na 28 april weer open zijn.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Dan kun je een bericht sturen naar . Tijdens de sluiting zijn wij hier goed op bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren. Elke werkdag kun je bovendien telefonisch contact opnemen tussen 09.00 - 12.00 uur via telefoonnummer 074-2452578.