Direct naar de inhoud

Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

DecameronA een schrijfopdracht van het schrijverscafé

Nu de bijeenkomsten van het Schrijverscafé in de Bibliotheek vanwege het coronavirus voorlopig zijn opgeschort, valt er een gat in de maandelijkse schrijfopdrachten. Juist in deze zorgelijke tijd komt het Schrijverscafé met een luchtig alternatief. Om even de zinnen te verzetten.

Een schrijfopdracht om de zinnen te verzetten

De inspiratie is gevonden bij een klassieker uit de Italiaanse literatuur: de Decamerone van Boccaccio. Dit middeleeuwse meesterwerk bestaat uit honderd verhalen, verteld door drie mannen en zeven vrouwen, tijdens een veertien dagen durend verblijf op een buitenplaats, op de vlucht voor de pest die in Florence woedt. Met dit uitgangspunt is de volgende schrijfopdracht bedacht: de DecameronA. 

Schrijfopdracht DecameronA

Schrijf een kort verhaal van circa 350 woorden over het thema: liefde, trouw en bedrog, en geef er aan het eind een verrassende draai aan. Stuur je verhaal naar het secretariaat van het Schrijverscafé:  

Ter wille van de uniformiteit zal Hans Hoes van het Schrijverscafé de ingezonden teksten eerst even nalopen op kleine foutjes en alles in hetzelfde lettertype zetten. De naam van de schrijver komt steeds onder het betreffende verhaal te staan. 

Inzendingen

Van alle inzendingen die binnenkomen, verzendt het secretariaat van het Schrijverscafé er (zo mogelijk) elke werkdag steeds eentje naar alle mensen die al in het adressenbestand van het Schrijverscafé zitten, en ook aan degenen die nu voor het eerst meedoen. 

 Ook worden alle verhalen geplaatst op onze website in ontdek de bieb. Klik hier om direct naar alle ingezonden verhalen te gaan.

Iedereen kan meedoen

Voor alle duidelijkheid: het is geen wedstrijd, en je hoeft je ook niet te beperken tot één verhaaltje, het is juist de bedoeling dat je dit vaker doet. Zo snijdt het mes aan twee kanten: je oefent je schrijfvaardigheid, en je doet anderen er een plezier mee. Iedereen kan meedoen en hoe meer mensen hieraan meedoen, des te leuker het wordt. Zo ontstaat een ‘schrijversboom’ die steeds verder uitloopt. 

Laat je schrijverspen dus vloeien en overspoel ons met een stroom mooie, leuke en boeiende verhalen. Want het enige virus dat je hiermee verspreidt, is het schrijversvirus.